Videanu: Cabinetul Croitoru ar putea trece de Parlament

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 23:33
1891 citiri
Videanu: Cabinetul Croitoru ar putea trece de Parlament

Prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat, luni, la Rosiori de Vede, ca este posibil ca Executivul Croitoru sa primeasca votul favorabil al Parlamentului, in ciuda atitudinii de pana acum a partidelor din Opozitie.

In sustinerea afirmatiei sale, Adriean Videanu a dat exemplu faptul ca presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut apel la partidele politice pentru aprobarea bugetului pe 2010 pana la inceputul lui decembrie, inaintea datei la care delegatia Fondului Monetar International va realiza o noua evaluare a economiei romanesti.

"Nu stiu cat a constientizat domnul Geoana, dar Fondul Monetar International a spus-o verde in fata: neaprobarea bugetului de stat pana la data de 17 decembrie va pune in imposibilitate boardul de la Washington de a aproba eliberarea transei din decembrie.

Va fi imposibil. De aceea e posibil ca dincolo de atitudinea politica din ultima vreme, Guvernul Croitoru sa treaca", a spus Videanu.

Acesta a mai afirmat ca faptul ca va fi un vot secret creeaza o premisa pentru ca Guvernul Croitoru sa primeasca un numar suficient de voturi.

In caz contrar, Adriean Videanu a fost de parere ca presedintele Traian Basescu va desemna un alt premier imediat ce cabinetul propus de Lucian Croitoru va fi respins si a lasat sa se inteleaga ca acesta va fi investit, pentru ca parlamentarii nu doresc sa se ajunga la dizolvarea Parlamentului.

"Dar daca nu trece, as intreba, retoric, ce face Parlamentul la cel de-al doilea cabinet? E o dilema majora pentru ca pesedintele, in opinia mea, va desemna cat mai rapid cel de-al doilea premier, iar caderea a doua guverne in interval de 60 de zile, conform Constitutiei, creeaza premisele ca dupa validare, noul presedinte sa dizolve Parlamentul. Oare credeti ca parlamentarii vor dori dizolvarea Parlamentului? Ma tem ca nu!", a spus Videanu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Adriean Videanu Croitoru, #Guvern Croitoru Parlament, #dizolvare parlament, #Basescu numire premier , #stiri politice