Videanu: La PSD, din pacate, orgoliul a invins ratiunea

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 10:15
2592 citiri
Videanu: La PSD, din pacate, orgoliul a invins ratiunea
Foto: Gandul

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat miercuri ca PSD va fi responsabil pentru criza politica in care va intra Romania in cazul ruperii Coalitiei, deoarece premierul Emil Boc a avut toata intelegerea, dar social-democratii in frunte cu Mircea Geoana au refuzat orice dialog.

"PD-L a convocat Biroul Coordonator Central ieri (marti, n.red.) la 21:00 si azi (miercuri, n.red.) la 9:00. Din pacate, Mircea Geoana si PSD au refuzat nejustificat sa participe la aceasta sedinta. Regretam faptul ca Mircea Geoana si PSD refuza dialogul", a spus Videanu, intr-o declaratie de presa.

Liderul democrat-liberal a spus ca, desi are dreptul de a revoca orice ministru, Boc a fost foarte binevoitor si le-a dat mai multe variante social-democratilor.

"Nimeni nu poate cenzura dreptul primului ministru de a propune revocarea unui membru al Cabinetului. Totusi, premierul a avut toata bunavointa. Am avut toata disponibilitatea si o avem in vederea discutarii solutiilor presedintelui Traian Basescu.

Mentionam faptul ca decizia lui Mircea Geoana si a PSD de a refuza dialogul este de natura sa genereze o criza politica pe care atat Mircea Geoana cat si PSD vor trebui sa si-l asume. La PSD, din pacate, orgoliul a invins ratiunea", a conchis Videanu, fara a raspunde la alte intrebari.

La scurt timp dupa aceasta declaratie, Videanu s-a intalnit iar cu jurnalistii la iesirea din sediul PD-L.

"Le reamintesc colegilor din PSD ca la incheierea protocolului am discutat o jumatate de zi pe acest lucru: are primul ministru dreptul sa remanieze oricand un ministru? Concluzia a fost ca da", a amintit liderul PD-L.

Intrebat daca mai exista in acest moment Coalitia, Videanu a spus ca da si ca este asteptata in continuare decizia PSD.

"Din punct de vedere al PD-L, Coalitia exista. Asteptam ca PSD-ul sa denunte protocolul si sa-si asume riscul public de a declansa criza politica", a mai spus Videanu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana i-a comunicat telefonic premierului Emil Boc ca nu are de gand sa se intalneasca cu reprezentantii PD-L intr-o sedinta a Coalitiei pentru a discuta pe marginea situatiei create de propunerea de revocare a ministrului Dan Nica.

Geoana i-a reprosat pe acesta cale premierului Boc ca ar fi trebuit sa organizeze o sedinta a coalitiei inainte de a trimite propunerea de revocare a ministrului de Interne Dan Nica.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Adriean Videanu sedinta Coalitie, #PSD refuz dialog PDL, #Emil Boc Mircea Geoana , #stiri politice
Comentarii
Poza Sfarsitorul
Sfarsitorul
rank 5
Penibil! Ca intotdeauna, PDL scuipa si apoi da vina pe celalalt ca nu mai vrea sa joace!
Poza Prea_Mirata
Prea_Mirata
rank 2