Videanu: Mi-as dori ca politicul sa intervina mai putin in problemele energetice

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 17:56
997 citiri
Videanu: Mi-as dori ca politicul sa intervina mai putin in problemele energetice

Prim-vicepresedintele PD-L si ministrul interimar al economiei, Adriean Videanu, a declarat ca isi doreste ca sistemul politic sa aiba o interventie cat mai mica in problemele energetice ale Romaniei, facand referire la declaratiile recente ale reprezentantilor PSD si PNL.

Intrebat ce parere are despre opinia comuna a reprezentantilor PSD si PNL despre infiintarea unui singur holding prin reorganizarea sectorului energetic, in loc de doua mari companii, Adriean Videanu a declarat ca "acestea sunt declaratii electorale ale unor oameni care, din pacate, nu cunosc sistemul energetic".

"Ar fi o eroare incredibila daca s-ar forma un singur holding energetic si nu doua, pentru ca nu am avea nicio competitie in piata in ceea ce priveste productia de energie electrica", a spus Videanu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat la inceputul acestei saptamani ca sustine infiintarea unei singure companii prin restructurarea sectorului eneregtic, si nu doua mari societati asa cum era prevazut in timpul guvernarii PSD-PD-L. De asemenea, si reprezentantii PNL sustin scenariul cu infiintarea unei singure mari companii in sectorul de productie de energie electrica.

Adriean Videanu a participat joi la punerea in functiune a hidrocentralei de la Ipotesti, din judetul Olt, retehnologizata cu aproximativ 65 milioane euro.

Potrivit ultimului scenariu, in componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), si trei sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea, SH Slatina si SH Sibiu.

Cea de-a doua companie va cuprinde Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita), Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Videanu holding energetic, #Videanu energie politic, #Videanu probleme energie politcieni , #stiri politice