Videanu se explica in fata acuzatiilor ANI

Luni, 13 Octombrie 2008, ora 21:26
2038 citiri
Videanu se explica in fata acuzatiilor ANI

Prim vicpresedintele PD-L Adrian Videanu a dat publicitatii cateva precizari referitoare la faptul ca ar fi verificat de Agentia Nationala pentru Intergritate.

"Ca urmare a aparitiei in presa a informatiilor potrivit carora as fi verificat de catre Agentia Nationala pentru Integritate, fac urmatoarele precizari :

1. Niciodata nu am avut nimic de ascuns cu privire la averea mea, intotdeauna eu respectand intocmai legislatia in materie;

2. In 2003, odata cu publicarea legii conflictului de interese, am fost primul parlamentar care a demisionat din Parlamentul Romaniei, preferand onestitatea in raport cu alegatorii mei si nu subterfugiile. Acesta este si motivul pentru care am hotarat sa nu candidez pentru un nou mandat de parlamentar;

3. Agentia Nationala de Integritate va beneficia de toata deschiderea mea intr-o eventuala ancheta in ce priveste averea familiei mele. Este de datoria acestei institutii sa verifice veridicitatea declaratiilor de avere ale oamenilor politici, asa cum este datoria oricarui om politic sa se puna la dispozitia autoritatilor statului, din respect pentru cetatenii in fata carora se prezinta", arata AmosNews.

Adriean Videanu si Cezar Preda si liberalul Dan Radu Rusanu, sunt anchetati de Agentia Nationala de Integritate (ANI), fiind suspectati de conflict de interese si fals in declaratii.

Videanu va trebui sa explice cum se face ca, in perioada in care era primar al Capitalei, firma sa a livrat asfaltatorilor borduri in valoare de 665.000 de lei.

Un aspect al investigatiei va fi provenienta bordurilor asa-zise chinezesti si care, de fapt, ar fi fabricate de o firma a lui Videanu.

In privinta lui Cezar Preda, ANI ancheteaza atat provenienta averii, cat si faptul ca acesta nu ar fi declarat unele venituri ale sotiei sale.

In cazul deputatului Dan Radu Rusanu, ANI verifica nenumaratele mosteniri primite de sotia sa, dar si provenienta unor obiecte de arta in valoare de circa 52.000 de euro.

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Comisia Europeană a deschis luni, 22 aprilie, o anchetă împotriva noii aplicaţii TikTok Lite şi ameninţă să suspende, începând de joi, o funcţie a reţelei de socializare chinezeşti...
#Adrian Videanu, #ancheta, #ani, #borduri, #avere, #explicatii , #stiri politice