Vilă cu trei niveluri în centrul Iașiului, proiectată pe terenul fiului de 4 ani al primarului Mihai Chirica

Duminica, 03 Octombrie 2021, ora 08:20
4821 citiri
Vilă cu trei niveluri în centrul Iașiului, proiectată pe terenul fiului de 4 ani al primarului Mihai Chirica
Declarația de aver a primarului Chirica abundă la capitolul imobiliare FOTO Facebook / Mihai Chirica

Vila va fi ridicată pe un teren de aproximativ 1.000 mp care figurează pe numele fiului primarului, în vârstă de 4 ani. Primăria Iași a eliberat câteva certificate de urbanism, iar proiectul a făcut obiectul unor discuţii şi în cadrul Comisiei zonale a monumentelor istorice.

Fiul lui Mihai Chirica este reprezentat de mama primarului. Edilul şef al Iaşului a admis ieri, indirect, că este implicat în proiect, dar a refuzat să comenteze în detaliu.

Reacţia primarului vine după ce publicaţia 7Iasi.ro a scris ieri că vila familiei Chirica ar urma să fie una de mari dimensiuni, cu trei niveluri (demisol, parter şi etaj) şi cu indicatori generoşi din punct de vedere urbanistic.

„Îmi dai voie să nu intru în disputele cu acel jurnalist? Nu are sens. Dacă el ştie cât cheltui, iar eu nu am nici proiectul, e bine”, a comentat scurt primarul. Terenul din str. Manolache Drăghici, aproape de restaurantul "Bolta Rece", are o suprafaţă de 836 mp şi a fost dobândit de fiul primarului în august 2018. Achiziţia a ajuns la 250.000 euro.

„Construire locuinţă individuală şi anexe”, este obiectul proiectului urbanistic propus pentru terenul din centrul Iaşului. După ce va primi avizul Comisiei zonale a monumentelor istorice, proiectul va intra în circuitul de autorizare de la nivelul municipalităţii ieşene.

În vara anului 2019, primarul a susţinut că terenul din Sărărie a fost achiziţionat cu bani de la botezul fiului său şi de pe urma vânzării unui teren deţinut de mama sa în aleea Mihai Sadoveanu.

În cea mai recentă declaraţie de avere a primarului, datată iunie 2021, primarul a declarat proprietăţi precum: trei terenuri (1.400 mp în Bârnova, 4.200 mp în Neagra Şarului şi cel din Sărărie pe numele fiului) şi două apartamente (unul pe numele său, iar celălalt al soţiei). În cazul unei alte vile, de pe aleea Tudor Neculai, bunul a fost donat fiicelor din a doua căsătorie, relatează Ziarul de Iași.

Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care era afișat ”în vitrină”
Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care era afișat ”în vitrină”
A fost vândut spațiul comercial din centrul Iașului, de pe bulevardul Ștefan cel Sfânt unde se afla sediul partidului AUR. Sediul comercial a fost vândut de dezvoltatorul Adrian Manuel...
România se topește: canicula lovește în toată țară. În ce regiuni se vor înregistra cele mai mari temperaturi
România se topește: canicula lovește în toată țară. În ce regiuni se vor înregistra cele mai mari temperaturi
Meteorologii anunţă caniculă în întreaga ţară, pe parcursul zilei de miercuri, în municipiul Bucureşti şi 16 judeţe fiind cod portocaliu. Maximele se vor situa între 33 şi 37 de grade...
#mihai chirica, #vila, #fiu, #4 ani, #centru, #Iasi , #stiri politice
  1. Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
  2. Includerea AUR în Grupul Conservatorilor din PE, criticată de oamenii lui Viktor Orban: FIDESZ nu poate sta alături de „un astfel de partid”
  3. Cum vede CTP retragerea lui Klaus Iohannis: ”Ne mai rămâne totuși o speranță, să ne concentrăm cu toții...”
  4. Variantele pentru organizarea alegerilor prezidențiale. Coaliția va lua decizia finală marți SURSE
  5. Războiul dintre Clotilde Armand și Toni Greblă, tranșat de Autoritatea Electorală Permanentă
  6. Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO. România îl va susține pe olandezul Mark Rutte
  7. Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
  8. Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
  9. ”Misiune imposibilă”. Coaliția nu poate stabili data alegerilor prezidențiale. Nicolae Ciucă a fost lăsat cu „ochii în soare”
  10. George Simion, din nou la Parchetul General: Am venit să-mi cer telefonul înapoi. Am informaţii că mă vor ridica şi alte structuri, de exemplu DNA VIDEO