Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 13:08
5800 citiri

Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului.

După care, a declarat ritos: “Sunt în continuare hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în Justiție. Avem absolută nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă.”

Domnul președinte, de bună seamă, ne vinde gogoși, în cel mai pur stil pesedist. Altfel, cum am putea crede că, aruncând USR-ul din coaliție și cooptand PSD-ul, va putea face domnia sa o astfel de reformă.

“Legile Justiției sunt cele de pe vremea lui Dragnea, și nu putem să rămânem așa”, a decretat șeful statului.

Să nu înțeleagă, oare, domnul Iohannis că legile Justiției au fost, da, modificate pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de dosarele penale, dar, în același timp, sute (dacă nu mii) de alți aleși ai neamului făceau, la rândul lor, presiuni asupra lui Tudorel Toader și a Comisiei speciale a lui Florin Iordache, Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae, pentru a modifica în mod “convenabil” și cât mai rapid legile Justiției și codurile penale. Ne amintim și acum apelul disperat a lui Codrin Ștefănescu "Tudorele, fă ceva!" Deși Liviu Dragnea a fost pus de judecători să taie cu flexul la Rahova, toți ceilalți (sau mare parte dintre ei) sunt încă în libertate și vor face, de data asta, presiuni asupra lui Ciolacu, pentru ca nu cumva guvernul Ciucă să schimbe ceva din legile atât de bine ticluite de Florin Iordache și compania.

Ca să nu mai vorbim despre baronii liberali, care nu sunt nici ei mai prejos decât cei social-democrați. Toți cu famelie mare, renumerație - după buget - mică… Cum crede Klaus Iohannis că va modifica legile lui Dragnea în Parlament? Cu ce majoritate? Cerându-i PNL-ului și PSD-ului să-și taie singure craca de sub picioare? E credibilă o astfel de promisiune?

De altfel, faptul că Iohannis i-a transmis fostului ministru al Justiției, Stelian Ion, să renunțe la desființarea SIIJ, în ciuda recomandărilor MCV și a Comisiei de la Veneția, denotă faptul că optica președintelui s-a schimbat radical în ultimul timp. Klaus Iohannis nu mai este cel care lua apărarea celor 6-7 milioane de români care l-au votat sau a celor care au fost gazați și bătuți în Piața Victoriei de către jandarmi, la ordinul lui Carmen Dan, în ciuda faptului că șeful statului român tocmai a primit premiul “Carol cel Mare” pentru merite europene.

Ce anume ar fi putut declanșa o astfel de schimbare de atitudine, diametral opusă față de cea de dinainte, în mintea președintelui? Poate vreun apropiat de-al său să-i fi spus că, după ce nu va mai fi președinte, Justiția s-ar putea interesa și de averea domniei sale? Să aibă Klaus Iohannis ceva schelete in dulap?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Chibzuirea banului public, abandonată în an electoral. De câte ori a băgat mâna Guvernul în Fondul de Rezervă anul acesta: ”Categoric, urmează creșteri de taxe”
Chibzuirea banului public, abandonată în an electoral. De câte ori a băgat mâna Guvernul în Fondul de Rezervă anul acesta: ”Categoric, urmează creșteri de taxe”
Peste 30 de hotărâri de guvern pentru alocări din Fondul de Rezervă al statului a adoptat Guvernul de la începutul anului. Executivul român continuă astfel un lung șir început încă de...
Averile membrilor Cabinetului Ciolacu. Colecții de bijuterii și obiecte de artă în valoare de zeci de mii de euro. Ce ministru are casă în SUA
Averile membrilor Cabinetului Ciolacu. Colecții de bijuterii și obiecte de artă în valoare de zeci de mii de euro. Ce ministru are casă în SUA
Ultimele declarații de avere depuse de miniștrii Cabinetului Ciolacu arată că cei 20 de demnitari au agonisit de-a lungul anilor averi considerabile, având atât proprietăți, cât și...
#Klaus Iohannis, #guvern, #ciuca, #nicolae ciuca, #USR, #PSD , #stiri politice
  1. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  2. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  3. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  4. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  5. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  6. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
  7. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
  8. ”Guvernul Ciolacu a făcut cadou fiecărui copil născut în 2024 o datorie suplimentară de 1.342 de euro”. Acuzațiile USR
  9. Promisiunea făcută de Franța României: ”Poate conta pe sprijinul nostru deplin”
  10. Anunțul premierului după tragedia de pe Jepii Mici: ”Nu toți urșii sunt criminali”