Vosganian, Ciocanea si Timis, scosi de pe lista PNL pentru PE

Marti, 31 Martie 2009, ora 18:41
3343 citiri
Vosganian, Ciocanea si Timis, scosi de pe lista PNL pentru PE

Reprezentantii PNL Adrian Ciocanea, Ioan Timis si Varujan Vosganian au fost exclusi de pe lista partidului pentru Parlamentul European, dupa ce primii doi au anuntat luni ca doresc sa se retraga, nemultumiti fiind de locurile primite.

Adrian Ciocanea, care a ocupat locul 14 pe lista, a declarat, luni seara, ca se retrage, nemultumit de faptul ca pozitiile eligibile sau semieligibile au fost ocupate de persoane fara legatura cu activitatea institutiilor europene.

La randul sau, deputatul PNL Ioan Timis (locul 25) a afirmat ca intentioneaza sa se retraga. Prin intermediul unui comunicat de presa, conducerea PNL a transmis lista partidului la PE, pe care nu mai figureaza nici Adrian Ciocanea, nici Ioan Timis, dar nici Varujan Vosganian (locul 33).

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a explicat ca Ciocanea s-a retras, Timis este deputat, iar Vosganian este purtator de cuvant, ceea ce ar fi complicat comunicarea publica, deoarece in campanie el ar fi fost limitat de timpul acordat candidatilor.

Potrivit listei transmise marti de PNL, lista pentru PE propune, in ordine, urmatoarele nume: Norica Nicolai, Valean Adina, Renate Weber, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Ben-Oni Ardelean, Ovidiu Silaghi, Csibi Magor Imre, Catalin Turliuc, Cristian Cojocaru, Ionel Muscalu, Radu Surugiu, Radu Puscariu, Nechita Eduard Hellvig, Roberto Dietrich, Camelia Ghiveciu si Paul Eduard Kmen.

Dar si pe Alexandru Ioan Mortun, Nichita Adrian Oros, Liviu Ionut Popescu, Gabriel Savulescu, Adrian Tase, Ludovic Orban, Horia Victor Toma, Radu Roatis, Dumitru Cosmescu, Cristian Anghel, Ovidiu Zamfirescu, Victor Lucian Ionescu, Dan Purghel, Florin Ciurariu, Iulian Georgevici, Arin Avramescu, Romeo Stavarache, Ingrid Zaarour, Doina Eufrosina Carp, Hubert Petru Stefan Thuma, Calin Viorel, Aura Pohoata, Relu Fenechiu, Mircia Muntean, Andreea Lambru, Claudia Benchescu.

Practic, la nivelul locurilor neeligibile, au fost scosi Adrian Ciocanea, Ioan Timis, Varujan Vosganian, dar si Tiberiu Barbuletiu si Titus Poenaru. Au fost insa inclusi Dan Purghel, Arin Avramescu, Ingrid Zaarour.

Lista completa a PNL pentru PE, votata de Consiliul National Executiv, si pusa luni la dispozitia presei de presedintele PNL, Crin Antonescu, arata astfel: Norica Nicolai, Adina Valean, Renate Weber, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Ben Oni Ardelean, Ovidiu Silaghi, Csibi Mogor, Catalin Turliuc, Cristian Cojocaru, Ionel Muscalu, Radu Surugiu, Radu Puscariu si Adrian Ciocanea.

Tot pe aceeasi lista apar si Eduard Hellvic, Roberto Dietrich, Camelia Ghiveciu, Eduard Kmen, Alexandru Mortun, Adrian Nichita Oros, Titus Poenaru, Ionut Popescu, Gabriel Savulescu, Adrian Tase, Ioan Timis, Horia Toma, Tiberiu Barbuletiu, Dumitru Cosmescu, Cristian Anghel, Ovidiu Zamfirescu, Lucian Ionescu, Ludovic Orban, Varujan Vosganian. Pe lista supleantilor se afla Iulian Georgevici, Mircia Munteanu, Romeo Stavarache, Relu Fenechiu, Radu Roatis, Doina Carp, Hubert Thuma si Calin Viorel.

Decizia conducerii PNL privind ordinea pe lista partidului pentru Parlamentul European a starnit nemultumiri printre cei care nu au prins locuri eligibile sau care au fost exclusi - Daniel Daianu, Adrian Cioroianu, Adrian Ciocanea sau Ioan Timis.

Presedintele PNL Crin Antonescu a explicat luni ca Daniel Daianu si Adrian Cioroianu nu au fost inclusi pe lista partidului pentru PE, primul pentru ca nu a avut o buna colaborare cu formatiunea, iar cel de-al doilea pentru ca a refuzat sa fie "doar" pe locul opt.

Consiliul National Executiv al PNL a validat luni lista pentru PE, dar, potrivit lui Ludovic Orban, l-a mandatat pe presedintele Crin Antonescu sa opereze alte modificari, in masura in care va fi nevoie.

Citeste si:
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR anunță din opoziție că se opune taxei de solidaritate pentru marile companii. „Nu ar face decât să lovească în cei mai importanţi contribuabili în economie”
USR a transmis miercuri, 8 decembrie, că taxa de solidaritate luată în discuție pentru marile companii nu va face decât să lovească în cei mai importanți contribuabili în economie....
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
PSD vrea ca numirea prefecţilor să se facă în funcţie de ponderea politică din parlament. Social democrații ar urma să aibă 21 de prefecţi, printre care şi Capitala
Social-democraţii şi liberalii vor discuta, miercuri, în coaliţie, despre împărţirea funcţiilor de prefecţi şi şefi de agenţii şi autorităţi. Marţi, discuţia nu a ajuns la un acord...
Comentarii
magititel
rank 4
Asteptam ca cei inscrisi pe locuri fruntase sa si confirme iesind la rampa cu idei noi.