Zgonea: Berceanu bate campii, prezidentialele nu vor fi in iunie

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 20:45
1443 citiri
Zgonea: Berceanu bate campii, prezidentialele nu vor fi in iunie

Secretarul general interimar al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri ca Radu Berceanu bate campii cand spune ca este posibil sa se organizeze alegeri prezidentiale odata cu cele europarlamentare.

Zgonea i-a amintit lui Berceanu Uniunea Europeana recomanda ca alegerile pentru PE sa nu se suprapuna cu alt scrutin.

"Domnul Berceanu bate campii. Ii amintesc de recomandarea si dorinta expresa a UE ca sa nu fie organizate alegeri nationale cu alegeri pentru PE si ca temele nationale sa nu se suprapuna cu cele europene.

E o falsa tema pe care dormnul Berceanu incearca sa o acrediteze pentru a-si acoperi greselile personale fata de coalitie", a declarat deputatul. Intrebat la ce greseli se refera, Zgonea a spus ca Berceanu a facut in ultima perioada niste numiri la CFR si la RAR, care incalca protocolul dintre PSD-PD-L.

"In PSD exista din ce in ce mai mult temerea ca lupul isi schimba parul, dar naravul ba. Sa nu creada cei de la PD-L ca vor face cu PSD cum au facut in timpul guvernarii CDR, sau in timpul guvernarii cu PNL. Exista in ultima vreme un comportament din partea colegilor de la PD-L din ce in ce mai dezamagitor", a mai declarat Valeriu Zgonea.

Berceanu: Pentru PD-L e interesanta ideea devansarii prezidentialelor

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, la Realitatea FM, ca PD-L ar putea fi interesat de ideea organizarii alegerilor prezidentiale in luna iunie, odata cu cele pentru Parlamentul European.

"Eu cred ca e foarte interesanta ideea asta (a organizarii alegerilor prezidentiale odata cu cele pentru PE, n.r.)..pentru ca ar finaliza o intreaga agitatie care se suprapune peste o perioada foarte grea. Adica, daca noi o sa fim preocupati foarte mult si din ce in ce mai intens de campania electorala pana in vara, pentru europarlamentare, si imediat dupa ce terminam europarlamentarele o sa fie preocupati pana in iarna de campania de prezidentiale, daca tragem linie constatam ca noi, sau multi, nu ne vom ocupa atat de mult de criza, cat de campaniile electorale", a spus Berceanu.

"Ori, eu cred ca macar reducerea la jumatate, adica sa terminam cu totul in iunie si macar sa stim cine este presedinte, care sunt europarlamentari...si ne concentram cu totii asupra unei parti mult-mult mai complicate si care risca sa ne creeze probleme tuturor mult mai dificile, si anume aceasta situatie economica generalizata", a mai spus ministrul.

Intrebat daca initiativa organizarii alegerilor prezidentiale in acelasi timp cu cele pentru Parlamentul European va apartine PDL, Berceanu a spus ca inca nu stie, dar ca "la un moment dat, probabil ca o sa luam si noi in discutie chestiunea asta, probabil si celelalte partide o vor dezbate". Berceanu a adaugat ca "probabil ca o sa fie un subiect in coalitie...dupa ce fiecare isi face propriile analize".

"Acuma, daca discutam de propriile analize, probabil ca cei trei candidati cunoscuti, potentiali, domnul Traian Basescu, domnul Geoana si cu domnul Crin Antonescu ... o sa socoteasca, impreuna cu partidele lor, ce-i mai avantajos. Dar eu sper sa discute nu numai ce-i mai avantajos pentru ei si pentru partidele respective, ci ce-i mai avantajos si la modul general.

Pentru ca altfel nimeni nu stie ce-i de-adevaratelea avantajos. Eu nu cred ca domnul Traian Basescu stie exact daca-i mai rau sau mai bine sa candideze in vara. Poate in vara e maximul crizei, poate ca maximul crizei e in toamna ... Poate ca dansul, ocupandu-se de unele lucruri, o sa-si creasca potentialul electoral, nu neaparat sa-l scada, cum cred foarte multi ca o sa-i scada permanent" a mai spus Berceanu.

Liderul PD-L a adaugat ca ceilalti doi potentiali candidati la prezidentiale ar putea fi avantajati de organizarea in acelasi timp a alegerilor pentru PE cu cele pentru Presedintie. "Ceilalti insa cred ca au o problema pentru ca acum ar mai fi sprijiniti de europarlamentari, deci ar mai avea 45 de oameni care sunt pe-o lista si candideaza odata cu ei si au tot interesul ca lucrurile sa mearga bine, pe cand in toamna ar fi singuri", a mai sustinut el.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Radu Berceanu europarlamentare, #alegeri prezidentiale europarlamentare , #stiri politice