Zgonea,catre PD-L: Ati modificat Statutul functionarilor pentru oameni care v-au pupat in fund

Luni, 01 Martie 2010, ora 21:30
2924 citiri
Zgonea,catre PD-L: Ati modificat Statutul functionarilor pentru oameni care v-au pupat in fund

Dezbaterile privind propunerea PD-L de introducere pe ordinea de zi a plenului Camerei a proiectului de modificare a Statutului functionarilor publici au capatat luni accente vehemente, pesedistul Valeriu Zgonea acuzandu-i pe pedelisti ca au dat legea pentru 4.000 de oameni care i-au pupat "in fund".

Propunerea de a se introduce pe ordinea de zi acest proiect a fost facuta de catre vicepresedintele Camerei, Ioan Oltean (PDL), dupa ce liderii de grup nu au reusit sa se puna de acord asupra ordinii de zi. Imediat liderii deputatilor Opozitiei au reactionat sustinand ca solicitarea nu poate fi supusa votului deoarece este neregulamentara.

Deputatul PSD Valeriu Zgonea a acuzat-o pe Roberta Anastase ca, in cadrul Biroului Permanent, nu a cerut un vot pe ordinea de zi, in consecinta neexistand o ordine de zi care poate fi modificata. "In Parlamentul PD-L poti propune oricand ca un lucru ilegal sa devina legal", a constatat ironic Zgonea.

Scandal in Parlament: PSD si PNL au iesit din sala, la dezbateri

Viceliderul grupului PSD, Aura Vasile a spus ca introducerea proiectului de lege este ilegala din moment ce raportul comisiei a fost facut ilegal. "Pe acest proiect, data limita de depunere a amendamentelor este de 1 martie, deci amendamente pot fi depuse in continuare. In al doilea rand, conform articolului 69 alin. 2 din Regulament, raportul va fi difuzat deputatilor cu trei zile inainte", a argumentat Vasile, invocand si alte prevederi regulamentare in sprijinul tezei sale.

Tonul dezbaterilor a devenit mai ridicat o data cu intereventia lui Eugen Nicolaescu (PNL). "Pentru raport s-a folosit termenul de ilegal. Eu va spun ca este neregulamentar, poate e mai usor de acceptat de aceasta majoritate atoatestiutoare (...) Cum va duceti dumneavoastra in fata oamenilor si le spuneti sa respecte legea cand dumneavoastra o incalcati?", s-a adresat Nicolaescu deputatilor puterii.

Ordinea de zi nu a mai fost discutata, iar raportul a fost adoptat pe articole

Oltean a intervenit din nou solicitandu-i lui Anastase sa sisteze discutiile pe procedura si sa-i supuna propunerea la vot.

"Raman surprins ca eminenti juristi spun ca plenul este o masa amorfa care nu poate modifica ordinea de zi", a spus Oltean, afirmatie ce a provocat riposta lui Bogdan Niculescu-Duvaz: "Aici nu e vorba ca plenul e sau nu suveran. Aici e vorba de un principiu mult mai grav, ca suntem chemati pe un raport facut in pripa de o comisie convocata ad-hoc, un raport pe care nu-l avem in fata. Tocmai pentru ca nu suntem o masa amorfa nu putem vota in necunostinta de cauza".

Escaladarea tensiunilor a fost provocata de interventia lui Mihaita Calimente care, plecand de la discutiile pe procedura a ajuns sa o acuze pe Anastase de culpa in cazul inregistrarii membrilor comisiei de ancheta impotriva ministrului Udrea, moment in care Anastase a anuntat sistarea dezbaterilor si trecerea la votul propunerii PD-L.

"Cand a intervenit Ioan Oltean, procedura spune ca ar fi trebuit sa supun la vot. O parte din colegi intervin la microfon pentru a discuta vremea de afara. Cand am sesizat ca s-au epuizat discutiile pe subiect, am supus votului propunerea", a spus Anastase, in vociferarile din sala ale deputatilor opozitiei.

Secretarul Camerei, Valeriu Zgonea (PSD), i-a solicitat lui Anastase, invocand prevederile regulamentare, sa-i dea cuvantul din nou lui Eugen Nicolaescu, care era pe lista vorbitorilor.

"Secretarii va pun la dispozitie lista oamenilor care vorbesc, nu dumneavoastra. Dupa aceea puteti supune la vot. Este o dezbatere cu privire la ordinea de zi. Acest lucru poate dura cat vrem noi, parlamentarii. Va rog sa-i dati cuvantul d-lui Nicolaescu", a solicitat Zgonea, insa Anastase a supus votului propunerea lui Oltean in protestele opozitiei care nici nu a participat la vot. Legea a fost inclusa pe ordinea de zi cu 105 voturi pentru, doua abtineri, doua impotriva.

Atunci Zgonea a luat din nou cuvantul si a admonestat-o pe Anastase. "Ati incalcat regulamentul si vreau sa va mai spun ceva: raportul este ilegal si ce vreti dumneavoastra sa se intample in Romania este ilegal si o sa se intoarca impotriva dumneavoastra pentru 4000 de oameni care v-au pupat in fund si cu care n-aveti ce sa faceti acum si care iau bani degeaba. V-ati batut joc de legile administratiei publice", a afirmat pesedistul vizibil nervos, afirmatiile sale provocand de asta data vociferari din partea parlamentarilor puterii.

Dupa ce au vazut ca nu au avut castig de cauza, iar propunerea de introducere pe ordinea de zi a fost votata, deputatii PNL si PSD au parasit sala, ca mod de protest. Ulterior, in lipsa lor, proiectul a fost adoptat pe articole, urmand sa fie supus votului marti.

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: rNews