Zgonea vrea organizarea de alegeri interne preliminare in PSD

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 18:20
892 citiri
Zgonea vrea organizarea de alegeri interne preliminare in PSD
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea vrea ca formatiunea sa organizeze alegeri interne preliminare in partid pentru functia de sef de partid, parlamentari si candidati la locale, pentru a oferi mai multa transparenta si autoritate.

Zgonea spune intr-un comunicat ca activistii Partidului Socialistilor Europeni propun organizarea alegerilor interne preliminare pentru a desemna un candidat al stangii pentru sefia Comisiei Europene si opineaza ca si PSD ar trebui sa aiba un asemenea proces de selectie.

"Acest lucru este valabil nu numai la nivelul PES. Trebuie sa fie un model si pentru noi, pentru Partidul Social Democrat. As dori sa organizam alegeri preliminare in partid pentru anumite functii, de la presedintele partidului, parlamentari, consilieri judeteni pana la candidatii la primariile orasenesti si comunale. As dori mai multa transparenta si o reprezentare reala a cetatenilor", spune Zgonea, comentand propunerea activistilor PSE privind organizarea alegerilor interne preliminare pentru desemnarea candidatului stangii la sefia Comisiei Europene.

Zgonea sustine ca alegerile preliminare confera nu numai autoritate, ci si capacitatea de a dialoga cu cetatenii.

"Cred ca este o sansa de a reinvata ce inseamna echipa! Nu se poate face politica in folosul cetatenilor fara spirit de echipa, fara a cunoaste problemele reale ale comunitatii, fara a tine cont de parerea oamenilor. Politicienii trebuie sa "coboare" din afisul electoral in randul cetatenilor.

Numai astfel vom castiga increderea oamenilor si le vom servi cat mai bine interesele. PSD trebuie sa demonstreze ca ramane partidul celor multi!", explica vicepresedintele PSD motivul pentru care sustine ideea alegerilor preliminare.

"Stanga trebuie sa dovedeasca, in acest moment, capacitatea de a include cetatenii in toate deciziile care ii privesc", subliniaza Valeriu Zgonea.

PSD nu este singurul partid in care s-a ridicat problema alegerilor interne preliminare, dupa ce, pe 1 august, europarlamentarul PD-L Cristian Preda a anuntat ca sustine aceasta idee.

"In perspectiva viitoarelor batalii electorale, solutia alegerilor primare e una dintre cele mai curajoase. (...) Simpatizantii vor sa decida cine reprezinta partidul cu care se identifica in batalia cu celelalte forte politice. Cetatenii controleaza partidul, nu invers", scria Preda pe blog.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Valeriu Zgonea PSD, #alegeri interne partide , #stiri politice