Fostul consilier USR PLUS de la Iasi care a votat bugetul lui Mihai Chirica a fost "recompensat" cu functia de viceprimar

Luni, 07 Iunie 2021, ora 12:35
3482 citiri
Fostul consilier USR PLUS de la Iasi care a votat bugetul lui Mihai Chirica a fost "recompensat" cu functia de viceprimar
"Tradarea" i-a adus functia de vicepimar lui Baciu FOTO Facebook / Cezar Baciu

Consilierii locali din Iasi s-au reunit astazi, 7 iunie, in sedinta extraordinara ca sa desemneze pe cei doi viceprimarii ai "capitalei Moldovei".

Principalii candidati au fost Daniel Juravle (PNL) si "dizidentul" Cezar Baciu, fost membru USR PLUS, cel care in data de 12 mai a votat bugetul propus de primarul Mihai Chirica si sustinut de majoritatea PNL.

Votul lui Baciu a fost "votul de aur" care a deblocat bugetul Iasiului, spre disperarea filialei USR Iasi condusa de Cosette Chichirau, in favoarea bugetului votand 14 consilieri, respectiv 11 de la PNL, doi de la PMP si unul de la USR PLUS.

Baciu a precizat ca decizia sa de a vota altfel decat a decis partidul este in conformitate cu juramantul pe care l-a depus in momentul validarii sale in functia de consilier.

Primarul Mihai Chirica i-a acuzat in repetate randuri pe cei din USR PLUS ca blocheaza proiectele orasului, in timp ce liderii ieseni USR PLUS au cerut PNL sa-i retraga sprijinul politic lui Chirica pentru a discuta o eventuala alianta in consiliu.

Astazi, in plen a fost anuntat rezultatul votului: Daniel Juravle (PNL) si Cezar Baciu (ex-USRPLUS) au fost desemnati viceprimarii Iasului la mai bine de opt luni de la data alegerilor locale. Voturile au fost asigurate de catre 11 liberali, 2 consilieri PMP si Baciu - aceasta este si majoritatea "fragila" din plenul CL care functioneaza dupa ce Baciu a fost exclus din USRPLUS si a aderat la alianta PNL-PMP.

"O mare greutate s-a pus momentan pe umerii mei. Dar o sa-mi asum toate aceste aspecte si voi lucra in folosul cetatenilor, la fel cum am mai declarat si anterior, conform juramantului pe care l-am depus", a declarat Cezar Baciu.

Reactia primarului Mihai Chirica dupa alegerea viceprimarilor. "Este o necesitate de a avea capacitatea de a construi. Cred ca tarie ca din acest moment ratiunea va incepe sa domine din ce in ce mai mult. (...) Anul 2024 va fi un an important pentru toti din nou. Va trebui atunci sa aratam iesenilor ca am meritat increderea lor. (...) Iesenii vor fapte, nu-i intereseaza cine sau cum guverneaza. Nu spun ca ideile mele sunt intotdeauna cele mai bune, cred cu tarie ca impreuna putem face lucrurile mai bune. Votarea bugetului a fost un moment important, iar pulsul orasului a fost pozitiv la adresa colegului Cezar Baciu. (...) Domnul Baciu va trebui sa preia proiectele pe care USRPLUS le-a propus prin amendamente la bugetul local sau prin programul lor electoral. (...) Colegul meu Daniel Juravle va trebui sa stea alaturi de mine ca toate lucrurile administrative sa mearga in directia buna. De astazi incepe greul pentru ei", a comentat, printre altele, primarul Mihai Chirica.

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#consiliul local iasi, #mihai chirica, #cosette chichirau, #buget, #Primaria iasi , #USRPLUS
Comentarii
Poza attila
attila
rank 5
M
mikixxx
rank 3
Viata grea la Iasi, mai ales e foame mare la USR-PLUS