Florin Citu, despre angajarea sotului Vioricai Dancila la Transgaz: Am cerut sa vad conditiile in care s-a derulat acel concurs

Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 19:38
5543 citiri
Florin Citu, despre angajarea sotului Vioricai Dancila la Transgaz: Am cerut sa vad conditiile in care s-a derulat acel concurs
Viorica Dancila, fost premier al Romaniei FOTO Facebook/ Viorica Dancila

Premierul Florin Citu a anuntat ca a solicitat o informare pentru a afla conditiile in care s-a derulat concursul prin care Cristinel Dancila, sotul fostului premier Viorica Dancila a fost angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz.

"Am cerut informatii, acolo a fost un concurs pe care domnul respectiv inteleg ca l-a castigat. Am cerut o informare sa vad daca exista vreun element suspect la acel concurs. Am cerut o informare la secretarul general al guvernului sa aflu exact conditiile in care s-a derulat acel concurs", a explicat seful Executivului.

Prim-ministrul a mai precizat ca "la Ministerul Finantelor a fost un concurs care a fost viciat si toata documentatia a fost trimisa catre DNA. Ma uit si aici".

Recent, Viorica Dancila, fost prim-ministru si fost candidat al PSD la prezidentiale in 2019, a fost numita consultant la BNR.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat ca Viorica Dancila va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Nationala.

El a spus ca un criteriu de selectie a fost faptul ca atat ea, cat si Ioan Mircea Pascu sunt fosti europarlamentari si este nevoie de "oameni care deschid usi in Europa". Acesta a adaugat ca au fost criterii de selectie care au tinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.

Sotul Vioricai Dancila a fost angajat consilier la Transgaz

Cristinel Dancila, sotul fostului lider PSD Viorica Dancila, a fost angajat la Transgaz in postul de consilier.

Sotul fostului premier a fost angajat in urma unui "examen", potrivit directorului general al Transgaz, Ion Steriu, citat de G4Media.ro. Transgaz este o companie controlata de statul roman prin Secretariatul General al Guvernului.

"Este inginer petrolist si avem nevoie de expertiza tehnica. La aceasta etapa a trecut concursul pentru consilier, dar vreau sa il folosim in domeniul sau de activitate. Angajarea sa nu are nici o legatura cu doamna Viorica Dancila", a precizat Steriu, potrivit sursei citate.

Cristinel Dancila a ocupat timp de 12 ani pozitia de director in divizia Exploatare si Productie din OMV Petrom - sucursala Arges. El a supervizat operatiunile de extractie a produselor petroliere ale OMV Petrom in judetele Arges, Dolj, Olt, Gorj si Teleorman.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Florin Citu premier, #Viorica Dancila, #Transgaz , #Viorica Dancila