Florin Citu, despre angajarea sotului Vioricai Dancila la Transgaz: Am cerut sa vad conditiile in care s-a derulat acel concurs

Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 19:38
5591 citiri
Florin Citu, despre angajarea sotului Vioricai Dancila la Transgaz: Am cerut sa vad conditiile in care s-a derulat acel concurs
Viorica Dancila, fost premier al Romaniei FOTO Facebook/ Viorica Dancila

Premierul Florin Citu a anuntat ca a solicitat o informare pentru a afla conditiile in care s-a derulat concursul prin care Cristinel Dancila, sotul fostului premier Viorica Dancila a fost angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz.

"Am cerut informatii, acolo a fost un concurs pe care domnul respectiv inteleg ca l-a castigat. Am cerut o informare sa vad daca exista vreun element suspect la acel concurs. Am cerut o informare la secretarul general al guvernului sa aflu exact conditiile in care s-a derulat acel concurs", a explicat seful Executivului.

Prim-ministrul a mai precizat ca "la Ministerul Finantelor a fost un concurs care a fost viciat si toata documentatia a fost trimisa catre DNA. Ma uit si aici".

Recent, Viorica Dancila, fost prim-ministru si fost candidat al PSD la prezidentiale in 2019, a fost numita consultant la BNR.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat ca Viorica Dancila va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Nationala.

El a spus ca un criteriu de selectie a fost faptul ca atat ea, cat si Ioan Mircea Pascu sunt fosti europarlamentari si este nevoie de "oameni care deschid usi in Europa". Acesta a adaugat ca au fost criterii de selectie care au tinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.

Sotul Vioricai Dancila a fost angajat consilier la Transgaz

Cristinel Dancila, sotul fostului lider PSD Viorica Dancila, a fost angajat la Transgaz in postul de consilier.

Sotul fostului premier a fost angajat in urma unui "examen", potrivit directorului general al Transgaz, Ion Steriu, citat de G4Media.ro. Transgaz este o companie controlata de statul roman prin Secretariatul General al Guvernului.

"Este inginer petrolist si avem nevoie de expertiza tehnica. La aceasta etapa a trecut concursul pentru consilier, dar vreau sa il folosim in domeniul sau de activitate. Angajarea sa nu are nici o legatura cu doamna Viorica Dancila", a precizat Steriu, potrivit sursei citate.

Cristinel Dancila a ocupat timp de 12 ani pozitia de director in divizia Exploatare si Productie din OMV Petrom - sucursala Arges. El a supervizat operatiunile de extractie a produselor petroliere ale OMV Petrom in judetele Arges, Dolj, Olt, Gorj si Teleorman.

Eveniment Quarterly Report

Mutare strategică a României. Transgaz face un pas mare către Republica Moldova
Mutare strategică a României. Transgaz face un pas mare către Republica Moldova
Transgaz a anunțat marți, 19 septembrie, că preia, prin subsidiara sa Vestmoldtransgaz, operarea Sistemului Naţional de Transport gaze naturale din Republica Moldova. ”Astăzi, 19...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Florin Citu premier, #Viorica Dancila, #Transgaz , #Viorica Dancila