Ovidiu Raetchi, despre numirea Vioricai Dancila la BNR: "E penibil sa faci din pariul pierzator al Moscovei "consilier strategic" al unei institutii esentiale"

Marti, 18 Mai 2021, ora 11:56
8492 citiri
Ovidiu Raetchi, despre numirea Vioricai Dancila la BNR: "E penibil sa faci din pariul pierzator al Moscovei "consilier strategic" al unei institutii esentiale"
Viorica Dancila, fost premier al Romaniei FOTO Facebook/ Viorica Dancila

Fostul deputat liberal si specialist in politica externa, Ovidiu Raetchi, a criticat in termeni duri numirea fostului premier, Viorica Dancila, in functia de consilier a lui Mugur Isarescu sustinand ca numirea este "periculoasa" in contextul apropierii fata de Kremlin a fostului lider PSD.

"Ideea ca Viorica Dancila ar deveni consilier pe probleme strategice la BNR nu e doar caraghioasa. E periculoasa. Dancila e fost cel putin contactata, dupa salutara sa cadere politica, de prietenii Kremlinului, care i-au pus in gura un articol inept in The Jerusalem Post, in care fostul premier vorbea despre o relatie "vibranta, reciproc avantajoasa cu Rusia" (stat revizionist, cu arme strategice indreptate impotriva Romaniei). Asta dupa ce Dancila fusese idolul Sputnik - publicatia care a propus-o in premiera ca solutie prezidentiala pentru PSD.

E penibil sa faci din pariul pierzator al Moscovei "consilier strategic" al unei institutii esentiale. Isarescu trebuie sa renunte la acest contract ridicol si periculos", a scris pe Facebook fostul deputat liberal.

Viorica Dancila, fost premier al Romaniei in guvernul PSD-ALDE si fosta candidata la prezidentiale a PSD in 2019, a fost numita consilier de strategie al guvernului BNR, Mugur Isarescu.

Fostul premier PSD va ocupa functia de Consilier pe Strategia de Sustenabilitate si Energie Verde la Banca Nationala Romana. Alaturi de Viorica Dancila, in echipa de consilieri ai lui Mugur Isarescu ar urma sa se alature si fostul premier Petre Roman.

asilica-Viorica Dancila, fost presedinte al Partidului Social Democrat, a ocupat functia de prim-ministru al Romaniei de la 29 ianuarie 2018 pana la 4 noiembrie 2019. A fost prima femeie din istoria Romaniei care a detinut aceasta functie.

Viorica Dancila a fost propusa pe 16 ianuarie 2018 de catre PSD pentru functia de prim-ministru, in urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose. Guvernul Viorica Dancila a primit votul de incredere al Parlamentului pe 29 ianuarie 2018. Guvernul a picat pe 10 octombrie 2019, in urma unei motiuni de cenzura.

Editorialul din Jerusalem Post al Vioricai Dancila

Viorica Dancila a semnat, in calitate de fost prim-ministru al Romaniei, un articol de opinie in publicatia israeliana Jerusalem Post in care cerea Europei sa adopte o noua strategie fata de Rusia.

Dancila sustine ca, fara o noua dinamica in relatia cu Rusia, securitatea nationala ar fi pusa in pericol. Editorialul este intitulat "Europa trebuie sa gaseasca o noua modalitate de a relationa cu Rusia". Dancila scrie in articol ca sanctiunile impuse de UE Rusiei au alimentat sentimentul anti-occidental al rusilor si au intarit popularitatea regimului Putin.

Fostul premier PSD pledeaza puternic pentru construirea unei noi relatii "vibrante, reciproc avantajoasa cu Rusia" - o noua idee utilizata constant de vectorii propagandei ruse.

Fostul premier a transmis ulterior ca a fost o "pledoarie pentru inteligenta", contra "ingustimii si inertiei care ne pot costa foarte mult in viitor" si a completat ca sustine "o noua abordare in relatiile Uniunii Europene cu Rusia".

Datoria externă a României a crescut cu peste 4 miliarde în ianuarie 2024. Ultimele cifre transmise de BNR
Datoria externă a României a crescut cu peste 4 miliarde în ianuarie 2024. Ultimele cifre transmise de BNR
Datoria externă totală a crescut, în ianuarie 2024, cu 4,314 miliarde euro, până la 173,126 miliarde euro, iar deficitul de cont curent s-a majorat cu 78,7%, la 1,358 miliarde euro,...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Viorica Dancila prim ministru, #BNR, #Raetchi candidat liberal Bucuresti , #Viorica Dancila