Un politician american a fost arestat, fiind acuzat că a plătit pentru asasinarea unor rivali politici

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 10:01
2279 citiri
Un politician american a fost arestat, fiind acuzat că a plătit pentru asasinarea unor rivali politici
Solomon Pena a candidat pentru un loc în legislativ, dar nu a fost ales FOTO CNN

Un fost candidat republican la alegerile legislative din statul american New Mexico a fost arestat luni sub acuzaţia că a plătit atacuri armate asupra locuinţelor a patru democraţi, transmite AFP.

Poliţia din Albuquerque afirmă că Solomon Pena, care nu a reuşit să obţină un mandat în Camera Reprezentanţilor, este suspectat că a plătit patru bărbaţi pentru a trage cu armele în casele unde locuiau doi comisari de comitat şi doi membri ai legislativului statului. Într-un mesaj pe Twitter, şeful poliţiei locale, Harold Medina, a precizat că Pena este acuzat şi de "conspiraţie".

Televiziunea CBS, preluată de AFP, a relatat că Pena se află în arest după ce a fost reţinut de SWAT - forţa de intervenţie armată specială - în locuinţa sa din sud-vestul oraşului.

Atacurile cu arme de foc au avut loc între 4 decembrie şi 3 ianuarie; potrivit poliţiei, nimeni nu a fost rănit.

Una din ţinte a fost senatoarea democrată Linda Lopez. Trei din gloanţele trase asupra locuinţei acesteia au trecut prin fereastra fiicei sale de zece ani, la începutul lui ianuarie.

Gilbert Gallegos, purtător de cuvânt al poliţiei, a declarat pentru NBC News că Pena se considera victima unei fraude electorale la alegerile din noiembrie anul trecut.

Forţele de ordine au comunicat că se aşteaptă la acuzaţii şi împotriva celorlalţi suspecţi implicaţi - bărbaţii suspectaţi că ar fi primit bani pentru a participa la atacuri.

#politician, #SUA, #asasinat, #crima , #politica externa
Comentarii
Poza ReCe
ReCe
rank 5
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Jenant pentru republicani.