Imaginile care arată cât de praf a fost făcută mașina de poliție în accidentul din Iași. „Cu doar 2/5 stele obținute de Logan la test, polițiștii nu pot fi în siguranță” VIDEO

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 19:59
5606 citiri
Imaginile care arată cât de praf a fost făcută mașina de poliție în accidentul din Iași. „Cu doar 2/5 stele obținute de Logan la test, polițiștii nu pot fi în siguranță” VIDEO
Polițiștii atrag atenția că autospeciala Logan nu oferă prea mare siguranță FOTO Facebook/ Sindicatul Politistilor- Sidepol

Reprezentanții Sindicantului de Poliție Sidepol au publicat joi, 22 septembrie, un clip pe Facebook, cu mașina de poliție implicată într-un accident în județul Iași.

Doi poliţişti au fost răniţi, miercuri, 21 septembrie, fiind transportaţi la spital, după ce autospeciala cu care mergeau în misiune s-a ciocnit cu un autoturism, în zona localităţii ieşene Târgu Frumos.

În imagini se vede că mașina a fost grav avariată. Polițiștii atrag atenția că autospeciala Logan nu oferă prea mare siguranță oamenilor legii.

„Deși am tras nenumărate semnale de alarma cu privire la faptul că autovehiculele achiziționate de M.A.I. și armele subordonate nu pot fi denumite autospeciale doar pentru ca au girofar și inscripție, nimeni nu ne-a auzit. Astăzi, colegii noștri culeg roadele nepăsării, lipsei de viziune și profesionalism.

⛔ Cu doar 2/5 stele obținute de Logan la testul Euroncap, polițiștii nu pot fi în siguranță atunci când executa misiunile cu astfel de mijloace de mobilitate.

📝Am solicitat autospeciale în adevăratul sens al cuvântului, cu caroserie ranforsată, cu bullbar și alte condiții minime care sa ofere protecție șoferului și pasagerului. Am solicitat ca aceste autospeciale sa vina gata echipate cu tot necesarul pentru misiuni de la echipamente de radiocomunicații, la tehnica speciala în funcție de structura beneficiara.

⚠️Ieri, la Iași, un autovehicul de poliție cu doi polițiști ce se deplasau la o intervenție, au fost acroșați de un alt autoturism. În urma impactului, mașină de poliție s-a răsturnat.

🏥Cei doi polițiști sunt în spital, sub observația medicilor, după ce au suferit multiple traumatisme în urma coliziunii. Șoferul masinii de poliție se află la Terapie Intensivă, suferind o fractură de bazin cu hematoame cu sângerare activă. Pasagerul din dreapta are mai multe contuzii și va suferi investigații la nivelul craniului”, au transmis reprezentanții Sidepol.

Potrivit conducerii Poliţiei judeţului Iaşi, un echipaj de poliţie din Târgu Frumos se deplasa la un eveniment sesizat prin apel 112, având semnalele luminoase în funcţiune. La ieşirea din oraşul Târgu Frumos, maşina Poliţiei a lovit un alt autoturism care se deplasa în aceeaşi direcţie şi care a virat brusc spre stânga.

"În urma accidentului rutier a rezultat rănirea celor doi colegi aflaţi în autospecială, aceştia fiind transportaţi la spital. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt", au declarat reprezentanţii Poliţiei judeţului Iaşi.

Medicul coordonator UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoieşu, susţine că ambele persoane din maşina Poliţiei au suferit traumatisme cranio-cerebrale, poliţistul care se afla la volan pierzându-şi cunoştinţa. Cei doi poliţişti răniţi au 27 de ani, respectiv 29 de ani.

Celălalt autoturism implicat în accident era condus de o femeie de 46 de ani. Ea a suferit un atac de panică şi a refuzat să fie transportată la spital.

Citește și:
Două persoane și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau a căzut în râul Bistriţa
Două persoane și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau a căzut în râul Bistriţa
Mai multe echipe au intervenit duminică, 25 septembrie, în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde a fost semnalată o maşină în râul Bistriţa. În interior a fost confirmată prezenţa a două...
Cine este tânărul care a murit în accidentul cumplit din centrul Clujului. Postarea făcută pe Facebook cu puțin timp înaintea tragediei FOTO
Cine este tânărul care a murit în accidentul cumplit din centrul Clujului. Postarea făcută pe Facebook cu puțin timp înaintea tragediei FOTO
Un accident cumplit a avut loc, duminică dimineața, 25 septembrie, în centrul Clujului. Un tânăr a murit după ce a intrat cu viteză într-un stâlp. Tânărul de 25 de ani care a murit...