Ce a decis Ministerul de Interne cu privire la șeful din poliție care și-a hărțuit subalternii

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 16:05
3704 citiri
Ce a decis Ministerul de Interne cu privire la șeful din poliție care și-a hărțuit subalternii
Aurel Coman, adjunctul IJP Caras Severin, cercetat de parchet pentru purtare abuzivă FOTO Politia Română

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, în cazul adjunctului IPJ Caraş-Severin. Ofițerul este acuzat de purtare abuzivă pentru că ar fi ameninţat mai mulţi poliţişti care au amendat transportatori pentru că au încălcat legislaţia.

Lucian Bode a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, despre cazul din Caraş-Severin.

“Am cerut Poliţiei Române, inspectorului general al Poliţiei Române, să realizeze de îndată un control acolo prin specialiştii din Direcţia de Control Intern. Aici vă pot da o informaţie în exclusivitate, s-a întâmplat în urmă cu foarte puţin timp. În urma verificărilor efectuate s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă. Am dispus continuarea verificărilor cu privire la fundamentarea deciziei de relocare a acelui sediul al Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, iar cu siguranţă la finalul tuturor verificărilor, Inspectoratul General al Poliţiei Române va comunica toate aspectele care ţin de acest caz. Informaţia este că ceea ce au identificat specialiştii din cadrul Direcţiei Control Intern, aspectele sesizate, i-au determinat să se adreseze Parchetului”, a afirmat Lucian Bode.

Conducerea Poliţiei Române a început un control intern la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, după ce adjunctul inspectorului-şef, Aurel Coman, ar fi hărţuit mai mulţi poliţişti, ameninţându-i că vor fi mutaţi de pe posturile pe care le ocupă, după ce au amendat transportatori care au încălcat legislaţia.

Informaţii privind ameninţările pe care le face adjunctul inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Aurel Cosma, au apărut în spaţiul public.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind declaraţiile adjunctului inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcţia Control Intern, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmitea, în 20 septembrie, Poliţia Română.

Potrivit unei înregistrări publicate de Sindicatul Europol, poliţiştii sunt mustraţi că au sancţionat transportatorii care încalcă legislaţia şi distrug drumurile din judeţ, dar şi pe cei care transportă material lemnos în mod fraudulos.

“Începând cu data de 17, te mut la Reşiţa. Două luni fără acord şi mă urc pe tine. Vă mut pe toţi de acolo. Şi mă ţin de voi o lună de zile şi vă fac ce trebuie, după statutul poliţistului. Să vedeţi că nu sunteţi artişti, nu sunteţi şmecheri. Crezi că dacă ai 100 de constatări (n.r.- infracţiuni constatate) eşti şmecher? Îți arat eu ce fel de constatări ai, că am lucrat ca tine. Eşti numai într-o direcţie, nu eşti în 10 direcţii. Eşti aşa… când vrei. Numai pe licenţe…numai pe licenţe sau în altă zi numa pe lume, numa pe lemne”, le spunea comisarul şef Aurel Coman, adjunctul şefului IPJ Caraş Severin, poliţiştilor care ar fi fost băgaţi în şedinţă.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Un cunoscut cântăreț român, audiat pentru trafic de droguri. Polițiștii l-au ridicat de pe stradă
Un cunoscut cântăreț român, audiat pentru trafic de droguri. Polițiștii l-au ridicat de pe stradă
Rapperul Gheboasă, în vârstă de 22 de ani, a fost adus la audieri vineri, după ce, joi seară a fost ridicat din București, de pe Bulevardul Timișoara, fiind audiat într-un dosar de trafic...
Mascații au greșit din nou adresa. Au pus la pământ un cetățean nevinovat: ”M-au luat din somn, mi-au speriat copilul, mi-au pus pistolul la cap”
Mascații au greșit din nou adresa. Au pus la pământ un cetățean nevinovat: ”M-au luat din somn, mi-au speriat copilul, mi-au pus pistolul la cap”
Un bărbat din Reşiţa susţine că s-a trezit cu poliţiştii de la trupele speciale la uşă, în dimineaţa de 23 februarie, şi că aceştia l-au pus pe burtă, i-au pus pistolul la cap şi...
#politie, #caras severin, #adjunct politie audiat, #bode, #interne, #ancheta , #politie