Ce a decis Ministerul de Interne cu privire la șeful din poliție care și-a hărțuit subalternii

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 16:05
3071 citiri
Ce a decis Ministerul de Interne cu privire la șeful din poliție care și-a hărțuit subalternii
Aurel Coman, adjunctul IJP Caras Severin, cercetat de parchet pentru purtare abuzivă FOTO Politia Română

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, în cazul adjunctului IPJ Caraş-Severin. Ofițerul este acuzat de purtare abuzivă pentru că ar fi ameninţat mai mulţi poliţişti care au amendat transportatori pentru că au încălcat legislaţia.

Lucian Bode a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, despre cazul din Caraş-Severin.

“Am cerut Poliţiei Române, inspectorului general al Poliţiei Române, să realizeze de îndată un control acolo prin specialiştii din Direcţia de Control Intern. Aici vă pot da o informaţie în exclusivitate, s-a întâmplat în urmă cu foarte puţin timp. În urma verificărilor efectuate s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă. Am dispus continuarea verificărilor cu privire la fundamentarea deciziei de relocare a acelui sediul al Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, iar cu siguranţă la finalul tuturor verificărilor, Inspectoratul General al Poliţiei Române va comunica toate aspectele care ţin de acest caz. Informaţia este că ceea ce au identificat specialiştii din cadrul Direcţiei Control Intern, aspectele sesizate, i-au determinat să se adreseze Parchetului”, a afirmat Lucian Bode.

Conducerea Poliţiei Române a început un control intern la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, după ce adjunctul inspectorului-şef, Aurel Coman, ar fi hărţuit mai mulţi poliţişti, ameninţându-i că vor fi mutaţi de pe posturile pe care le ocupă, după ce au amendat transportatori care au încălcat legislaţia.

Informaţii privind ameninţările pe care le face adjunctul inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Aurel Cosma, au apărut în spaţiul public.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind declaraţiile adjunctului inspectorului-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcţia Control Intern, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmitea, în 20 septembrie, Poliţia Română.

Potrivit unei înregistrări publicate de Sindicatul Europol, poliţiştii sunt mustraţi că au sancţionat transportatorii care încalcă legislaţia şi distrug drumurile din judeţ, dar şi pe cei care transportă material lemnos în mod fraudulos.

“Începând cu data de 17, te mut la Reşiţa. Două luni fără acord şi mă urc pe tine. Vă mut pe toţi de acolo. Şi mă ţin de voi o lună de zile şi vă fac ce trebuie, după statutul poliţistului. Să vedeţi că nu sunteţi artişti, nu sunteţi şmecheri. Crezi că dacă ai 100 de constatări (n.r.- infracţiuni constatate) eşti şmecher? Îți arat eu ce fel de constatări ai, că am lucrat ca tine. Eşti numai într-o direcţie, nu eşti în 10 direcţii. Eşti aşa… când vrei. Numai pe licenţe…numai pe licenţe sau în altă zi numa pe lume, numa pe lemne”, le spunea comisarul şef Aurel Coman, adjunctul şefului IPJ Caraş Severin, poliţiştilor care ar fi fost băgaţi în şedinţă.

Citește și:
Un turist român s-a declarat umilit de poliția de la Târgul de Crăciun din Viena: "Nu le-a păsat câtuși de puțin când le-am spus ce joburi avem"
Un turist român s-a declarat umilit de poliția de la Târgul de Crăciun din Viena: "Nu le-a păsat câtuși de puțin când le-am spus ce joburi avem"
În această perioadă a anului destinațiile alese de români ca city-breakuri sunt în orașele unde au fost organizate târguri de Crăciun. Unii le preferă pe cele din țară, în timp ce...
Un vasluian a făcut accident, iar apoi a adormit la volan, fără să oprească motorul. Ce alcoolemie i-au descoperit polițiștii
Un vasluian a făcut accident, iar apoi a adormit la volan, fără să oprească motorul. Ce alcoolemie i-au descoperit polițiștii
Un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Poienești, județul Vaslui, a lovit cu mașina un palet încărcat cu materiale de construcții, iar apoi a adormit la volan, fără să oprească...