Cine e maestrul în arte marțiale filipineze care instruiește polițiștii români. Te poate doborî doar cu o brichetă VIDEO

Sambata, 10 Septembrie 2022, ora 21:14
6699 citiri
Cine e maestrul în arte marțiale filipineze care instruiește polițiștii români. Te poate doborî doar cu o brichetă VIDEO
Tuhon Rommel Tortal, Instructor Şef și Președinte al Pekiti Tirisia Kali World Federation, se ocupă de antrenamentul polițiștilor români FOTO Facebook

După lungul șir de intervenții rușinoase, când polițiștii români s-au făcut de râsul lumii, ratând încătușarea infractorilor, șefii Poliției Române au adus în țară un maestru al artelor marțiale filipineze pentru instruirea agenților de stradă.

Tuhon Rommel Tortal, Instructor Şef și Președinte al Pekiti Tirisia Kali World Federation, este maestrul care se va ocupa de antrenamentul instructorilor de autoapărare din cadrul Poliției Române, aceștia din urmă având menirea să-și pregătească la rândul lor colegii din toate inspectoratele din țară.

Marele maestru, care adoptă un stil de lupta defensiv recunoscut la nivel mondial, a venit în România cu tehnici noi pentru tot ceea ce înseamnă intervenție în teren a polițistului.

Peste o sută de instructori de autoapărare din cadrul departamentelor de pregătire profesională ale Poliției Române au venit la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, unde, timp de o săptămână, s-au antrenat alături de tuhon Rommel Tortal.

Maestrul are grad de comisar și este angajat al poliției filipineze, recunoscut la nivel internațional pentru abilitățile sale în domeniul artelor marțiale.

Deși aparent firav, despre Rommel Tortal se spune în șoaptă că te poate doborî doar cu un pix sau cu o brichetă, fără să aibă nevoie de alte arme.

Scopul antrenamentului coordonat de maestrul filipinez, dar și de comisarul șef Marius Bălan, directorul Direcției Pregătire Profesională din cadrul Poliției Române, este pe de o parte predarea unor tehnici noi de autoapărare și de anihilare a infractorului, dar și de mânuire a noii arme intrate în posesia polițiștilor români: bastonul telescopic. Acesta va înlocui începând din iarna anului 2022, tomfa de cauciuc folosită până în prezent mai ales de forțele speciale ale IGPR.

Poliția Română va dota cu bastoane telescopice toți agenți din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră și transport feroviar.

”Focusul pregătirii profesionale este pentru instruirea și pregătirea polițiștilor care acționează în uniformă, respectiv ordinea publică, poliția transporturi și poliția rutieră. Desigur și celelalte structuri intră în programul de pregătire, dar prioritate au cele amintite”, a explicat comisarul șef Marius Bălan, director al Direcției Pregătire Profesională din cadrul IGPR.

În timpul antrenamentelor, polițiștii sunt instruiți să folosească bastonul telescopic fără să rănească infractorul/atacatorul, presând bara metalică în puncte sensibile ale corpului uman, extrem de dureroase.

Deși instructajul preliminar durează doar câteva zile, antrenamentul va trebui să fie dacă nu zilnic, măcar săptămânal, spun instructorii de autoapărare ai Poliției Române, altfel deprinderile cu noua armă se vor estompa.

Marele avantaj al bastonului telescopic este că, strâns în suportul care se ține la cingătoare, are dimensiunile unui telefon. În teacă stă sub presiune, iar când este extras se transformă într-o veritabilă armă albă, dacă este folosită respectând tehnicile explicate de maestrul filipinez.

Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Un val de căldură extremă se înregistrează miercuri, 24 aprilie, în Thailanda şi Filipine, notează AFP. Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din...
Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Peste 130 de studenți, arestați în urma manifestațiilor propalestiniene de la New York. Forțele de ordine au fost de chemate printr-un mesaj pe rețeaua X VIDEO
Manifestaţiile studenţeşti propalestiniene care au avut loc la New York, în noaptea de luni spre marţi, 23 aprilie, în faţa sediilor prestigioasei universităţi NYU, s-au încheiat cu peste...
#politie, #arte martiale, #autoaparare, #filipine , #politie