Poliția Română, avertisment pentru șoferi: ”Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare” FOTO

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 06:39
2428 citiri
Poliția Română, avertisment pentru șoferi: ”Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare” FOTO
Poliția Română i-a avertizat pe șoferi

Poliţia Română distribuie, duminică, pe Facebook, fotografia unor cauciucuri extrem de uzate cu care unii şoferi au pornit la drum, deşi în cele mai multe regiuni ninge abundent, iar unele drumuri sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului.

”Să pleci aşa la drum, pe aşa vreme…Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie. Aşa ajunge maşina pe care o conduci un pericol”, au transmis, duminică, oficialii Poliţiei Române, într-o postare pe Facebook.

Mesajul este însoţit de fotografia unor cauciucuri extrem de uzate, periculoase chiar dacă drumurile nu ar fi acoperite cu zăpadă.

Mai multe drumuri din ţară sunt închise, duminică, din cauza zăpezii şi a viscolului, în mai multe regiuni din ţară stratul de zăpadă fiind consistent. În ultimele zile, zeci de autoturisme, TIR-uri şi microbuze au rămas blocate în zăpadă, iar multe au derapat din cauza carosabilului.

Potrivit legislaţiei, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

#politie, #soferi, #parcare, #avertisment , #politie