Poliția umblă cu ”fioroșii” prin licee să recruteze candidați pentru Ministerul de Interne. ”N-au speriat pe nimeni” VIDEO

Joi, 23 Martie 2023, ora 11:55
3419 citiri
Poliția umblă cu ”fioroșii” prin licee să recruteze candidați pentru Ministerul de Interne. ”N-au speriat pe nimeni” VIDEO
Poliția trimite șefii de la ””mascați” să recruteze elevi pentru școlile MAI FOTO IJP Prahova

În contextul în care numărul candidaților care aspiră la o carieră în MAI a scăzut îngrijorător de mult în ultimul an, Poliția Română a declanșat o amplă acțiune de promovare a meseriei de polițist.

Sunt tot mai multe acțiuni organizate în licee, unde ofițeri cu experiență vin să le vorbească adolescenților despre avantajele unei cariere în poliție.

În Prahova, caravana promovării profesiei de polițist a ajuns în trei licee din municipiile Câmpina și Ploiești, iar printre invitații de bază s-a aflat și Dragoș Ungureanu, șeful Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS).

”Echipele formate din polițiști ai structurilor de resurse umane, ordine publică, acţiuni speciale, criminalistică, pregătire profesională şi prevenire a criminalităţii au desfăşurat activități de promovare a profesiei de polițist în liceele din cele două municipii ale județului Prahova.

Astfel, elevii din anii terminali ai Colegiilor Naționale Nichita Stănescu și Mihai Viteazul din municipiul Ploiești, dar și cei ai Colegiului Național Nicolae Grigorescu Câmpina au primit informații legate de unitățile de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, fiindu-le explicați primii pași către cariera de poliţist, precum și condițiile esențiale necesare pentru a deveni polițiști”, se arată într-un comunicat al Poliției Prahova.

Elevilor li s-a vorbit despre tehnicile specifice de cercetare la faţa locului şi de tehnica din dotare, mulți dintre ei mărturisind că sunt atrași de provocările și de specificul meseriei de polițist și că s-au hotărât deja să urmeze cursurile unor astfel de unitați de învățământ.

”Prin activitățile nostre, ne dorim să ajungem la cât mai mulți tineri, cărora să le trezim interesul și să le deschidem calea către a alege o carieră în structurile poliției”, arată sursa citată.

În ciuda aspectului ”fioros” al șefului mascaților din Prahova, acesta se pare că a atras cel mai mult atenția elevilor care nu s-au lăsat până nu au făcut fotografii alături de el. ”Nu a speriat pe nimeni”, susțin surse din Poliție, care l-au descris pe ofițerul care conduce SAS Prahova drept un profesionist desăvârșit.

Concurență slabă la examenele de admitere în școlile de poliție

Sesiunea de admitere din decembrie 2022 în școlile de poliție aflate în subordinea Ministerului de Interne va rămâne în istorie ca fiind cea mai slabă din ultimii 20 de ani.

la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, pe 1340 locuri au rămas 1832 candidați, respectiv 1.36 candidați pe loc, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca, pe 300 locuri au rămas 426 candidați, respectiv 1.42 candidați pe loc, iar la Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, pe 240 locuri au rămas 275 candidați, respectiv 1.14 candidați pe loc.

În sesiunile anterioare concurența era de cel puțin 3 candidați pe un loc.

#politie, #mascati, #mai, #scoala politie, #recrutare, #SAS, #Politia Prahova, #licee , #politie