Poliţia din Indonezia, cu ochii pe uleiul de gătit. De ce va supraveghea non-stop activitățile de producție și distribuție

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 13:04
2299 citiri
Poliţia din Indonezia, cu ochii pe uleiul de gătit. De ce va supraveghea non-stop activitățile de producție și distribuție
Uleiul de gătit nu este încă disponibil pe toate pieţele FOTO Pixabay

Poliţia din Indonezia va supraveghea non-stop activităţile de producţie şi distribuţie de ulei de gătit, după ce creşterea preţurilor la alimente a devenit un subiect sensibil din punct de vedere politic în această ţară asiatică, transmite Bloomberg.

Echipe de intervenţie, compuse din ofiţeri de poliţie, agenţi de informaţii şi angajaţi guvernamentali, se vor asigura că firmele produc ulei de gătit în conformitate cu obiectivele propuse şi îl vând pentru un preţ mai mic decât plafonul de 14.000 de rupi (98 de cenţi) litrul, a declarat şeful Poliţiei din Indonezia, Listyo Sigit Wibowo.

"Anchetele noastre de pe teren arată că uleiul de gătit nu este încă disponibil pe toate pieţele şi trebuie să luăm măsuri suplimentare", a declarat luni şeful Poliţiei, după o întâlnire cu ministrul Industriei din Indonezia, Agus Gumiwang Kartasasmita.

Guvernul de la Jakarta are probleme în a face faţă cererii de ulei de gătit în Indonezia, în pofida faptului că această ţară este cel mai mare producător mondial de ulei de palmier.

În luna martie, creşterea preţurilor la uleiul de gătit a dus rata inflaţiei la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Joko Widodo să anunţe ajutoare în bani pentru familiile cu venituri reduse şi micile firme care au nevoie de ulei comestibil pentru a putea funcţiona.

#politie, #Indonezia, #supraveghere, #productie, #distributie, #ulei , #stiri internationale