„Cât mai ai până ieşi din tură, şobolanule?”. Cum a scăpat de pedeapsă un șofer acuzat de ultraj după ce a rămas fără permis

Sambata, 03 Iunie 2023, ora 20:56
21940 citiri
„Cât mai ai până ieşi din tură, şobolanule?”. Cum a scăpat de pedeapsă un șofer acuzat de ultraj după ce a rămas fără permis
Șoferul i-a trimis mai multe mesaje de amenințare polițistului care l-a lăsat fără permis FOTO Poliția Română (arhivă)

Un șofer cu BMW, cercetat pentru ultraj după ce i-a trimis mai multe mesaje de amenințare unui polițist care i-a luat permisul a scăpat de pedeapsă după ce procurorul a ajuns la concluzia că „nu există interes public pentru urmărirea faptei”. Sentința a fost validată de instanță.

Un dosar din arhiva Judecătoriei Vaslui arată cât de ieftin a scăpat un șofer cu BMW după ce a ultragiat un polițist care i-a luat permisul pentru că a refuzat să fie supus testării în vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit datelor din dosar, șoferul a fost oprit în trafic, iar pentru că mirosea a alcool, polițistul a chemat un echipaj de la Rutieră pentru a-l testa. Șoferul a refuzat și a fost dus la spital, dar și acolo a refuzat recoltarea probelor de sânge, fiindu-i deschis dosar penal pentru refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În plus, i-a fost reţinut permisul de conducere până la finalizarea anchetei.

Nervos pentru ce s-a întâmplat, șoferul l-a căutat pe polițist pe Facebook și a început să îl bombardeze cu mesaje, încercând inclusiv să îl sune prin apel video.

„Tu mi-ai făcut hârtiile astea! O să stai cu permisul ăsta de gât, şi eu nevasta ta”. „Durează 23 de ore, alege tu când începe numărătoarea, câine..” „Cât mai ai până ieşi din tură, şobolanule..” „Ce mi-ai făcut tu mie, trebuie să-ţi pară rău, adu-mi permisul înapoi mâine, te rog frumos!”, sunt mesajele trimise polițistului.

În urma acestor mesaje, pe numele șoferului a fost deschis și un dosar penal pentru ultraj. Bărbatul a recunoscut și regretat fapta. Șoferul a spus că după ce a ajuns acasă a consumat băuturi alcoolice şi era foarte supărat, astfel că s-a gândit să îl caute pe agentul de poliţie pe Facebook.

„A identificat o fotografie care corespundea cu cea a poliţistului, aşa că i-a trimis mai multe mesaje, într-un fel în scop de răzbunare, pentru că era nervos. L-a contactat şi prin apeluri video pentru a discuta despre dosarul penal. Ulterior, realizând că ceea ce a făcut este greşit, a şters mesajele trimise”, se arată în datele de la dosar.

Chiar dacă a constatat că fapta de ultraj există, procurorul de caz a dispus renunțarea la urmărirea penală considerând că „nu mai există interes public în urmărirea faptei, raportat la conţinutul faptei, la scopul urmărit şi la existenţa unei disproporţii vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse prin săvârşirea infracţiunii, dar şi la persoana suspectului, conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii”.

Soluția de renunțare la urmărire penală dispusă de procuror a fost confirmată și de Judecătoria Vaslui, sentința fiind definitivă.

Eveniment Quarterly Report

Ce profit face în 6 zile un român ca șofer de Uber în Spania: "Se câștigă și bani și trăiești mult mai bine și mai liniștit" VIDEO
Ce profit face în 6 zile un român ca șofer de Uber în Spania: "Se câștigă și bani și trăiești mult mai bine și mai liniștit" VIDEO
Un tânăr român a anunțat ce la venituri obține ca șofer Uber, în Spania, în doar 6 zile. Dezvăluirea a generat discuții și a stârnit curiozitatea cu privire la viața din țara...
Poliția Română cumpără echipamente în valoare de un milion de euro: ”Structurile de criminalistică se modernizează”
Poliția Română cumpără echipamente în valoare de un milion de euro: ”Structurile de criminalistică se modernizează”
Sindiatul Europol transmite, miercuri, că metodele cercetării criminalistice se modernizează, după ce Poliţia Română a realizat o achiziţie de echipamente în valoare de un milion de euro....
#politie, #ultraj, #Sofer, #Mesaje, #Facebook , #justitie