Polițist condamnat pentru corupție. Câți bani lua pentru promovarea ”traseului” la examenul auto

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 17:45
1830 citiri
Polițist condamnat pentru corupție. Câți bani lua pentru promovarea ”traseului” la examenul auto
Agentul cerea bani candidaților la examenul auto FOTO Pixabay

Un poliţist din judeţul Tulcea a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi pretins bani de la mai multe persoane, promiţând că le va ajuta să promoveze examenul practic pentru permisul auto.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Curtea de Apel Constanţa a respins ca nefondat apelul formulat de fostul agent de Poliţie în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea, împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Tulcea, şi a pronunţat hotărârea definitivă împotriva acestuia, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare şi 3 ani interzicerea drepturilor pe o durată de 3 ani, ca pedeapsă complementară.

Hotărârea este definitivă.

”În fapt, agentul de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea, în intervalul de timp martie-mai 2018 a primit de la două persoane din comuna Ciucurova, judeţul Tulcea, sume de bani necuvenite pentru sine, indirect (prin intermediul unui alt inculpat, la data faptelor agent de poliţie în cadrul I.P.J. Tulcea), lăsând a se înţelege că are influenţă asupra funcţionarului competent din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea care urma să testeze trei persoane, din aceeaşi localitate, în vederea obţinerii permisului de conducere”, arată DGA.

Astfel, poliţistul a promis că va interveni pe lângă funcţionarul respectiv pentru a-i promova pe cei trei candidaţi la proba practică, întrunind elementele constitutive a trei infracţiuni de trafic de influenţă, suma de bani primită de traficantul de influenţă fiind de câte 900 de lei în cazul a doi dintre candidaţi, respectiv de 200 de euro în cazul celuilalt candidat.

De asemenea, agentul de Poliţie în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea, în perioada martie-mai 2018, a primit de la o persoană din aceeaşi comună, pentru sine, suma de 900 de lei, prin intermediul unui agent de Poliţie, în legătură cu promovarea acestuia la proba practică de obţinere a permisului de conducere auto, întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de luare de mită.

Cauza a fost disjunsă în urma desfăşurării activităţilor procedurale privind infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă săvârşite în aceeaşi perioadă de către doi agenţi de poliţie din cadrul Postului de Poliţie al comunei Ciucurova, judeţul Tulcea.

Iniţial, cauza a fost deschisă ca urmare a activităţilor investigative şi sesizarea din oficiu a ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea, care ulterior au fost delegaţi de procuror să desfăşoare multiple activităţi procedurale în acest caz.

Quarterly Report - Editia 4

Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Răducu Mazăre s-a arătat foarte fericit de vestea eliberării tatălui său și a precizat că va merge cu familia să să-l aștepte pe Radu Mazăre la ieșirea din închisoare. Instanța a...
#politist condamnat, #examen auto fraudat, #luare de mita, #examen auto traseu, #bani examen , #justitie