Cine este polițistul de frontieră care ”l-a scăpat” pe Cătălin Cherecheș. Are 21 de ani de experiență: ”Și-a dat seama că nu e el, dar l-a lăsat să plece”

Duminica, 26 Noiembrie 2023, ora 09:33
25449 citiri
Cine este polițistul de frontieră care ”l-a scăpat” pe Cătălin Cherecheș. Are 21 de ani de experiență: ”Și-a dat seama că nu e el, dar l-a lăsat să plece”
Nepotul primarului Cherecheș (dreapta sus), a cărui fotografie ar fi fost văzută de polițistul de frontieră care l-a verificat pe Cherecheș FOTO vasiledale.ro

Polițistul de frontieră sătmărean care l-a lăsat să plece pe fugarul Cătălin Cherecheș se numește Daniel M., are 21 de ani vechime în poliția de frontieră și, așa cum spun șefii IGPF, o mare exeperiență în domeniu.

Este anchetă de amploare la PTF Petea după fuga lui Cherecheș și se vorbește despre demiterea șefului Poliției de Frontieră.

Premierul Ciolacu a cerut deja demiterea șefului Poliției de Frontieră, maramureșeanul Victor Ivașcu.

Iulian Surugiu, fost lider de sindicat al poliţiştilor, susține că polițistul de frontieră pur și simplu ”nu și-a făcut treaba”.

Surugiu a explicat cum a fost posibil ca edilul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, să scape de sub nasul poliţiştilor.

Întrebat dacă avea cum un polițist de frontieră cu experiență de 21 de ani la frontieră să confunde figura lui Cătălin Cherecheș, pe care o văzuse de atâtea ori peste tot în presă şi dacă putea să-l confunde cu un nepot mai tânăr cu 10 ani, Iulian Surugiu, fost lider sindical în poliție, președintele Partidului Patrioților, a spus că această situație denotă că Poliția de Frontieră ”mai are de învățat”.

„Eu nu pot să fiu decât drept și am să spun următorul lucru. E clar că polițistul a greșit sau l-a lăsat în mod intenționat să treacă.

Pentru că scuza pe care am auzit-o în alte medii este că avea un buletin valabil. Nu există așa ceva. Polițistul de frontieră trebuie să se uite la buletin, într-adevăr, să fie valid, să fie în regulă cartea de identitate, dar în același timp trebuie ca cetățeanul care se prezintă la punctul de frontieră să fie același conform cu documentele prezentate.

Am înțeles că polițistul de frontieră ar fi recunoscut că și-a dat seama că nu e Cătălin Cherecheș, dar l-a lăsat să plece și acest lucru este neadmis.

Deci, nu pot să cred așa ceva. Și asta denotă faptul că Poliția Română mai are foarte mult de învățat.(…)

Da, dar asta nu schimbă cu nimic situația, pentru că dl. inspector general al Poliției de Frontieră astăzi nu e vinovat că, căscatul ăla de polițist nu și-a făcut treaba”, a spus Iulian Surugiu, fost lider sindical în poliție, citat de vasiledale.ro.

Primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, a reușit să fugă din țară vineri dimineață, prin punctul de frontieră Petea, așa cum a declarat șeful Poliției de Frontieră, sâmbătă 25 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a precizat că edilul a reușit să iasă din țară folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

Un primar moldovean a omorât cu mașina de serviciu un băiat de 14 ani și a încercat să șteargă urmele înscenând un alt accident VIDEO
Un primar moldovean a omorât cu mașina de serviciu un băiat de 14 ani și a încercat să șteargă urmele înscenând un alt accident VIDEO
Primarul din Boldurești, raionul Nisporeni din Republica Moldova, a fost reținut de Poliție, fiind acuzat că a accidentat mortal un băiat de 14 ani și a fugit de la locul accidentului. Mai...
Edil și veterinar în același timp. Primarul din Vaslui care a fost declarat incompatibil de către ANI
Edil și veterinar în același timp. Primarul din Vaslui care a fost declarat incompatibil de către ANI
Vasile Novac, edilul comunei vasluiene Ivănești, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI) pe motiv că, în paralel cu funcția publică pe care o ocupa, își...
#politist frontiera, #primar, #Chereches primar Baia Mare , #politie