Exces de zel al unui polițist local din Sibiu: A lovit violent un om al străzii pentru că nu purta mască. Reacția martorilor VIDEO

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 15:07
4431 citiri
Exces de zel al unui polițist local din Sibiu: A lovit violent un om al străzii pentru că nu purta mască. Reacția martorilor VIDEO

Un polițist local din Sibiu a lovit violent un om al străzii în centrul orașului, sâmbătă, 15 ianuarie, iar martorii spun că i-a reproșat celui pe care l-a pus la pământ că nu purta mască de protecție.

Incidentul a fost surprins, parțial, de camera de bord a unui cititor Turnul Sfatului.

În imagini se vede cum polițistul traversează strada, cerând mașinilor care se apropie să reducă viteza, se îndreaptă către un om al străzii căruia îi reproșează ceva, după care îl trântește la pământ lovindu-l puternic în zona gâtului.

Ce nu se vede în imagini este reacția celor din jur și, mai apoi, a polițistului.

”Polițistul i-a mai tras un pumn bărbatului aflat jos. Am oprit mașina și am coborât, să îl întreb ce literă a legii aplică în acel moment. Bărbatul pe care polițistul local l-a lovit era un om al străzii, cred că era și băut, deoarece după ce s-a ridicat iarăși s-a dus înspre polițist.

Eu i-am dat câteva măști de protecție, pentru că de la acestea a pornit scandalul și i-am spus să îl lase pe polițist în pace. Când au coborât din mașini și niște taximetriști, polițistul local a dispărut rapid din zonă, traversând strada către parcul Astra”, a relatat cititorul Turnul Sfatului, martor la derularea agresiunii.

În cursul zilei de luni, reprezentanții Primăriei Sibiu au reacționat la imagini:

”Din primele verificări rezultă că cetățeanul în cauză a fost amendat în acea zi pentru cerșetorie cu o amendă în valoare de 1.000 de lei, motiv pentru care a devenit recalcitrant, conform declarațiilor agentului de poliție.

De altfel, cetățeanul în cauză a fost amendat în 2021 de 11 ori pentru apelare la mila publică, fiind cunoscut anterior și ca o persoana violentă ce a mai fost implicată în scandaluri în care a utilizat arme albe”, se arată în răspunsul transmis în atenția cititorilor Turnul Sfatului.

Imaginile analizate până acum și declarațiile polițistului local indică faptul că omul străzii intenționa să îl lovească pe agent, atât înainte, cât și după incident, spun reprezentanții Primăriei. ”Ancheta internă continuă pentru a stabili toate împrejurările acestui nedorit și regretabil incident.

Agentul în cauză va fi cercetat disciplinar deoarece utilizarea violenței nu se justifică, indiferent dacă a fost sau nu în legitimă apărare. Polițiștii locali sunt instruiți periodic cu privire la modul corect de comportare și apărare în astfel de cazuri, fără utilizarea violenței fizice și a forței excesive”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Nu este pentru prima dată când polițiști locali din Sibiu sunt acuzați de violență nejustificată.

Citeste si:
Turcia l-a convocat pe ambasadorul SUA după un avertisment privind posibile violențe la o demonstrație a opoziției
Turcia l-a convocat pe ambasadorul SUA după un avertisment privind posibile violențe la o demonstrație a opoziției
Turcia l-a convocat duminică pe ambasadorul SUA la Ankara, Jeff Flake, ca urmare a unui avertisment emis de partea americană în legătură că posibilele acte de violenţă din partea poliţiei...
Suspiciune de crimă la o stână din Sibiu. Bărbat de 65 de ani, găsit decedat cu urme de violenţă pe corp
Suspiciune de crimă la o stână din Sibiu. Bărbat de 65 de ani, găsit decedat cu urme de violenţă pe corp
Autorităţile din Sibiu investighează decesul unui bărbat de 65 de ani, găsit mort la o stână din comuna Brateiu, cu urme de violenţă pe corp. Un tânăr de 26 de ani este suspectat, fiind...