Exces de zel al unui polițist local din Sibiu: A lovit violent un om al străzii pentru că nu purta mască. Reacția martorilor VIDEO

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 15:07
4730 citiri
Exces de zel al unui polițist local din Sibiu: A lovit violent un om al străzii pentru că nu purta mască. Reacția martorilor VIDEO
Momentul în care polițistul devine violent FOTO turnulsfatului.ro

Un polițist local din Sibiu a lovit violent un om al străzii în centrul orașului, sâmbătă, 15 ianuarie, iar martorii spun că i-a reproșat celui pe care l-a pus la pământ că nu purta mască de protecție.

Incidentul a fost surprins, parțial, de camera de bord a unui cititor Turnul Sfatului.

În imagini se vede cum polițistul traversează strada, cerând mașinilor care se apropie să reducă viteza, se îndreaptă către un om al străzii căruia îi reproșează ceva, după care îl trântește la pământ lovindu-l puternic în zona gâtului.

Ce nu se vede în imagini este reacția celor din jur și, mai apoi, a polițistului.

”Polițistul i-a mai tras un pumn bărbatului aflat jos. Am oprit mașina și am coborât, să îl întreb ce literă a legii aplică în acel moment. Bărbatul pe care polițistul local l-a lovit era un om al străzii, cred că era și băut, deoarece după ce s-a ridicat iarăși s-a dus înspre polițist.

Eu i-am dat câteva măști de protecție, pentru că de la acestea a pornit scandalul și i-am spus să îl lase pe polițist în pace. Când au coborât din mașini și niște taximetriști, polițistul local a dispărut rapid din zonă, traversând strada către parcul Astra”, a relatat cititorul Turnul Sfatului, martor la derularea agresiunii.

În cursul zilei de luni, reprezentanții Primăriei Sibiu au reacționat la imagini:

”Din primele verificări rezultă că cetățeanul în cauză a fost amendat în acea zi pentru cerșetorie cu o amendă în valoare de 1.000 de lei, motiv pentru care a devenit recalcitrant, conform declarațiilor agentului de poliție.

De altfel, cetățeanul în cauză a fost amendat în 2021 de 11 ori pentru apelare la mila publică, fiind cunoscut anterior și ca o persoana violentă ce a mai fost implicată în scandaluri în care a utilizat arme albe”, se arată în răspunsul transmis în atenția cititorilor Turnul Sfatului.

Imaginile analizate până acum și declarațiile polițistului local indică faptul că omul străzii intenționa să îl lovească pe agent, atât înainte, cât și după incident, spun reprezentanții Primăriei. ”Ancheta internă continuă pentru a stabili toate împrejurările acestui nedorit și regretabil incident.

Agentul în cauză va fi cercetat disciplinar deoarece utilizarea violenței nu se justifică, indiferent dacă a fost sau nu în legitimă apărare. Polițiștii locali sunt instruiți periodic cu privire la modul corect de comportare și apărare în astfel de cazuri, fără utilizarea violenței fizice și a forței excesive”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Nu este pentru prima dată când polițiști locali din Sibiu sunt acuzați de violență nejustificată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
O femeie a furat o pușculiță dintr-o cofetărie din Sibiu, în care erau 20 de lei, iar apoi s-a urcat într-un Mercedes ce valorează zeci de mii de euro. Momentul a fost surprins de camerele...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#politist local, #violente, #om al strazii, #masca de protectie, #Sibiu , #politie