O polițistă a încasat mită peste 200.000 de euro. Aceasta a fost prinsă cu banii în sutien VIDEO

Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 21:55
4874 citiri
O polițistă a încasat mită peste 200.000 de euro. Aceasta a fost prinsă cu banii în sutien VIDEO
Polițista a fost acunsă cu 350 de euro ascunși la sutien FOTO Captură Video / Presa SM

O polițistă de la Vama Petea a reușit să strângă din mită peste 200.000 de euro, conform procurorilor. Femeia ținea evidența ”încasărilor” lunare, din perioada 2018 – 2021, iar în două dintre lunile din anul 2021 apar înscrise sume de peste 10.000 euro/lună, transmite presasm.ro.

Polițista este cercetată pentru comiterea mai multor infracţiuni: complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, respectiv luare de mită.

Potrivit sursei citate, totul a început încă de la finalul anului 2020 (în cursul lunii decembrie), atunci când organele de cercetare penală speciale din cadrul D.G.A. – S.J.A. Satu Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea au intrat în România cetăţeni români din ţări ce sunt considerate în contextul pandemiei COVID -19 ca „zone roşii” sau „zone galbene”.

În unele situaţii, în schimbul unor sume de bani, lucrătorii de poliţie de frontieră români care au prelucrat declarațiile prezentate în vederea efectuării formalităţilor privind trecerea frontierei de stat au consemnat în fals, în aplicaţiile informatice aparţinând poliţiei de frontieră, cum că aceştia ar veni din alte ţări, aspect care nu impunea măsuri de carantinare sau izolare la domiciliu.

Sumele de bani solicitate erau cuprinse între 50 – 100 euro pentru fiecare călător. Sursa citată mai notează că pe 24.08.2021, polițista de frontieră a solicitat şi primit suma de 200 de euro de la investigatorii sub acoperire pentru a le permite acestora să intre în ţară fără a fi supuşi măsurilor de carantinare în lipsa unui vaccin sau a unui test PCR valabil încălcându-şi atribuţiile de serviciu prin omiterea implementării în bazele de date a faptului că aceştia se întorc din acele zone cu risc epidemiologic ridicat.

Cu ocazia percheziţiei corporale efectuate asupra agentei de poliție a fost găsită, ascunsă în sutien, suma totală de 350 euro, constituită din bancnote de 10, 20 şi 50 euro, precum şi 100 lire sterline grupate în 4 calupuri. Relevant inculpata îşi desfăşura activitatea de control pe sensul de intrare în ţară doar de la ora 01:30, astfel încât aceste sume de bani, care include şi suma remisă de către investigatorii sub acoperire, au fost primite într-un interval de mai puţin de 4 ore, aspect care atestă perseverenţa sa infracţională.

VIDEO Presasm

Eveniment Quarterly Report

Peste 100 de migranţi ascunşi printre plăci de gresie, piese auto şi alte mărfuri, prinşi când încercau să iasă ilegal din România
Peste 100 de migranţi ascunşi printre plăci de gresie, piese auto şi alte mărfuri, prinşi când încercau să iasă ilegal din România
O sută de migranţi din ţări precum Siria, Turcia, Irak, Bangladesh, Nepal, Pakistan şi Etiopia care au intrat legal în România, dar care au vrut să iasă ilegal din ţara noastră, au fost...
Peste 30 de percheziții au loc joi dimineață într-un dosar de contrabandă cu țigări
Peste 30 de percheziții au loc joi dimineață într-un dosar de contrabandă cu țigări
Poliția de Frontieră a anunțat joi dimineață, 21 septembrie, că a demarat peste 30 de percheziţii în Suceava şi în alte 5 judeţe din ţară, într-un dosar de contrabandă cu ţigări,...
#politist mita, #mita politisti, #vama, #politia de frontiera , #procuror