Agenții Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, alături de procurorii DIICOT-S.T. Cluj au documentat activitatea infracțională a două persoane care sunt bănuite de luare de mită, dare de mită și introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă, de către personalul centrelor de reținere și arestare preventivă.
În acest caz, procurorii DIICOT-S.T. Cluj au dispus reținerea a două persoane (unul dintre suspecți este agent de poliție), cercetate sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă, de către personalul centrelor de reținere și arestare preventivă, potrivit ziardecluj.ro.
„În aceeași cauză sunt continuate cercetările cu privire la alte două persoane (aflate în stare de arest preventiv într-o altă cauză) sub aspectul comiterii infracțiunilor de instigare la săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, dare de mită, instigare la introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai–septembrie 2024, una dintre persoane, aflate într-un centru de detenție i-ar fi dat agentului de poliție, prin intermediul unei alte persoane cercetate (pe parcursul a trei întâlniri) 1.500 de euro, 5.000 de lei și 2.000 de lei în schimbul cărora acesta din urmă i-ar fi remis un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt și o pânză de bomfaier cu care intenționa să creeze un spațiu în care să ascundă telefonul mobil.
În același interval de timp, persoana aflată în stare de arest preventiv i-ar fi promis agentului de poliție contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze.
În sarcina a două persoane (aflate sub măsura arestului preventiv) s-a reținut că în perioada 2023 – mai 2024 ar fi procurat, transportat, depozitat, manipulat și distribuit substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.
La data de 7 septembrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a trei dintre persoane și măsura arestului la domiciliu față de o altă persoană, pentru 30 de zile, în acord cu solicitarea formulate de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj”, conform unui comunicat al IPJ Cluj.