Polițist mușcat de mână de un scandalagiu. Agresorul, trimis la muncă în folosul comunității

Autor: N.G.
Joi, 06 Aprilie 2023, ora 11:27
1462 citiri
Polițist mușcat de mână de un scandalagiu. Agresorul, trimis la muncă în folosul comunității
FOTO arhivă Ziare.com

Un bărbat care a mușcat de mână un polițist, în timpul unei intervenții, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 4 iunie 2022, când un polițist a fost mușcat de mână în zona unei săli de jocuri de noroc din Cugir. Scandalul a început în jurul orei 04.00, dimineața. La fața locului a ajuns un echipaj mixt format dintr-un polițist și un jandarm, care au luat hotărârea să îl ducă la secție pe scandalagiu.

Când au încercat să îl bage în auto, acesta s-a împotrivit, a început să se zbată, să facă scandal și să se împingă cu picioarele de mașină. „În tot acest timp, inculpatul s-a agățat cu mâinile și picioarele de marginea caroseriei mașinii de poliție, s-a zbătut și a strigat, înjurând și amenințând repetat, subtil, pe cei prezenți”, se arată în motivarea instanței. Polițistul și jandarmul au încercat să îi pună cătușele, iar unul i-a strigat „Bă, nu mușca!”

După o altă perioadă scurtă de timp, în care inculpatul a continuat să se opună conducerii la sediul poliției, persoana vătămată (n.r. polițistul) a luat decizia încătușării inculpatului”, se arată în document. Omul legii l-a pus la pământ pe bărbat și i-a spus colegului din jandarmerie să îi ia cătușele și să le pună la mâinile acestuia.

Încătușat de patru oameni ai legii

„În aceste circumstanțe, inculpatul a mușcat, prin acțiuni succesive, mâna dreaptă a persoanei vătămate (n.r. polițistul), întâi zona încheieturii și apoi a degetului mare a mâinii drepte, la baza degetului mare, provocând răni deschise la nivelul zonei în care arcadele dentare ale inculpatului au comprimat țesuturile persoanei vătămate”, se mai susține în hotărârea instanței de judecată.

La fața locului a mai fost solicitat un echipaj, un polițist al IPJ Alba și un polițist local din Cugir. Cei doi au intervenit și ei, și în total cei patru oameni ai legii l-au încătușat pe bărbat (R. A.) și l-au dus la secție. Pentru că l-a mușcat de mână pe polițist, bărbatul a fost condamnat, inițial, la un an de închisoare, pedeapsă cu amânare, pentru ultraj. Parchetul a contestat hotărârea, iar la Curtea de Apel pedeapsa a devenit mai dură, fiind aplicată varianta suspendării sub supraveghere.

Bărbatul a mai fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Primăriei Cugir sau în cadrul Parcului Industrial Cugir.

Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
Ministra Justiției, nemulțumiri legate de dosarul accidentului de la 2 mai: ”Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare” VIDEO
Ministra Justiției, nemulțumiri legate de dosarul accidentului de la 2 mai: ”Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare” VIDEO
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat joi, 25 aprilie, că nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în dosarul...
#politist, #inchisoare, #suspendare, #ultraj, #Cugir , #justitie