Polițist din Cluj, filmat în timp ce calcă pe cap un bărbat încătușat și culcat la pământ VIDEO

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 10:12
4594 citiri
Polițist din Cluj, filmat în timp ce calcă pe cap un bărbat încătușat și culcat la pământ VIDEO
Un polițist a fost filmat în timp ce calcă pe cap un suspect FOTO Știri de Cluj

Un polițist din Cluj-Napoca este cercetat de superiori după ce, în noaptea de 25 spre 26 noiembrie 2022, a fost filmat călcând pe cap un suspect aflat la pământ încătușat, arată știridecluj.ro.

Potrivit sursei citate, în imagini se vede cum unul dintre agenți îl calcă pe cap pe bărbatul încătușat, după ce un alt agent îl lovește cu piciorul.

„După cum se vede, în noaptea dintre 25 - 26.11.2022 în jurul orei 04:22, Calea Turzii, aproape de sensul giratoriu de lângă Sigma, 3 agenți de poliție încearcă sa aplaneze o situație unde un domn pare a fi în stare de ebrietate.

După ce unul dintre agenți îl lovește cu piciorul (0:15), un al treilea (la 0:47) vine și îl calcă pe cap de două ori.

Mi se pare un gest neprofesionist și inuman de care au dat dovadă. Indiferent de situație nu procedezi într-un asemenea fel”, ne-a spus un martor.

În primele secunde ale filmării apar doi agenți, iar ulterior vine al treilea, care este vădit iritat de faptul că cel de la pământ s-a opus reținerii și a vrut să se răzbune. Unul dintre polițiști l-a tras la o parte, încercând să îl calmeze”, a declarat un martor pentru stiridecluj.ro.

IPJ Cluj a transmis că, în urma apariției imaginilor a fost declanșată o anchetă.

Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări interne cu privire la intervenția în cadrul unui eveniment din data de 26 noiembrie a.c., produs în municipiul Cluj-Napoca.

Din primele informații, la data menționată mai sus, în jurul orei 04.10, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre o stare conflictuală, izbucnită la un local de pe strada Republicii din municipiu.

Agenții de pază ar fi solicitat unui grup de persoane aflate în interior să părăsească localul, întrucât acesta s-a închis.

În acel moment, un tânăr ar fi devenit recalcitrant, provocând scandal.

„Având în vedere aceste aspecte și pentru a putea evacua persoanele aflate în interior, agenții de pază au folosit spray lacrimogen și au sesizat polițiștii.

La fața locului, polițiștii au identificat persoana responsabilă de scandal, această refuzând să se legitimeze, fugind de la fața locului. Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, tânărul s-ar fi împiedicat, căzând la pământ.

Polițiștii au folosit forța pentru a-l încătușa, ulterior stabilind că este vorba despre un tânăr, de 20 de ani, din Cluj-Napoca. Cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru provocarea de scandal și refuz de legitimare.

De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, întrucât în timpul evacuării persoanelor din local, agenții de pază ar fi agresat o femeie. După analizarea elementelor relevate, se vor dispune măsuri în consecință”, a transmis IPJ Cluj.

Citește și:
Cazul militarului mort pe tanc în Gara Alba Iulia. Fost comandant de unitate militară, suspect în dosar, contestă clasarea acuzației față de un angajat CFR
Cazul militarului mort pe tanc în Gara Alba Iulia. Fost comandant de unitate militară, suspect în dosar, contestă clasarea acuzației față de un angajat CFR
Un locotenent-colonel de armată (Vasile C.), fost comandant al Batalionului 3 Apărarea Antiaeriană ”Potaissa” din Turda, contestă în justiție o ordonanță a Parchetului de pe lângă...
”Țăranul prost de Bistrița și domnii de Cluj”. Scandal uluitor în parcarea unui mall VIDEO
”Țăranul prost de Bistrița și domnii de Cluj”. Scandal uluitor în parcarea unui mall VIDEO
Un videoclip care surprinde scandalul dintre doi șoferi, în parcarea unui mall din Cluj-Napoca, a devenit viral pe rețelele sociale. Sub titlul ”Țăranul de Bistrița și domnii de...