Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 18:52
3078 citiri
Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Mașină a PolițieI FOTO Poliția Română

Poliţistul de la secţia 4 Ploieşti acuzat de viol de către o femeie de 36 de ani susține că a chemat-o pe aceasta la el acasă şi că au întreţinut relaţii sexuale, dar au fost consimţite.

După ce a fost acuzat, bărbatul le-a spus superiorilor că a şters din WhatsApp mesajele trimise către femeie, folosind opţiunea "şterge pentru toată lumea", ceea ce probabil a deranjat-o pe reclamantă. Şi superiorii poliţistului fac obiectul unei anchete interne, pentru că nu au raportat că femeia a vrut să-l reclame.

Agentul are 22 de ani, a absolvit Şcoala de agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" de la Câmpina în aprilie 2023, nu este căsătorit, are o prietenă şi locuieşte cu chirie într-un apartament cu un coleg de la aceeaşi secţie. Colegul se afla în camera lui în momentul producerii actelor sexuale, iar din rapoartele existente până în prezent la Poliţie rezultă că nu a auzit nimic.

În 10 aprilie reclamanta s-a dus la secţia 4 spunând că a fost "constrânsă psihic" să întreţină relaţii sexuale cu poliţistul, apoi s-a răzgândit şi nu a mai dorit să depună plângerea, au explicat, joi după-amiază, 18 aprilie, într-o conferinţă de presă, şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

"La data de 11 aprilie, la momentul luării la cunoştinţă de către conducerea IPJ Prahova, am dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de conducerea secţiei 4 Ploieşti şi faţă de poliţistul în cauză. Tot în aceeaşi zi am aflat că doamna în cauză s-a deplasat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti unde a depus o plângere penală faţă de poliţist pentru săvârşirea infracţiunii de viol. (...) Nu ştim dacă doamna a fost audiată sau chemată la Parchet, însă poliţistul în cauză încă nu a fost chemat la Parchet şi audiat. Rămâne ca ancheta pe care o derulează Parchetul să aducă la iveală care este adevărul în această privinţă", a explicat şeful PJ Prahova, Gabriel Teodor Manuc.

Acesta afirmă că poliţistul "a greşit foarte mult" chemând-o la locuinţa lui pe femeie, care depusese o plângere în care susţinea că este ameninţată, în urma unui schimb de imobile.

Reprezentanţii conducerii IPJ Prahova au precizat că, "procedural, în momentul de faţă", până nu există o finalizare a anchetei derulate de Parchet poliţistul acuzat nu poate fi suspendat. Cercetarea disciplinară va fi reluată după finalizarea anchetei penale.

Faţă de poliţist se fac două cercetări prealabile: una cu privire la fapta de viol, iar cealaltă cu privire la modul în care a respectat deontologia, în condiţiile în care acesta nu ar fi trebuit să cheme o reclamantă la el acasă şi să se implice în relaţii intime cu aceasta.

În ceea ce priveşte procedura de cercetare prealabilă faţă de conducerea Secţiei 4 de Poliţie Ploieşti, aceasta se desfăşoară pentru că şefii poliţistului nu au raportat superiorilor lor incidentul, nu s-au autosesizat şi nu au făcut verificări cu privire la ceea ce femeia a povestit.

Anterior, femeia a depus şi alte plângeri, inclusiv una la DIICOT, în care sesiza că la 18 ani a fost drogată şi violată de mai mulţi bărbaţi. Oficialii Poliţiei au date conform cărora dosarul a fost clasat, la fel cum clasat a fost şi un alt dosar deschis în urma unei reclamaţii depuse de aceeaşi femeie.

Quarterly Report - Editia 4

Prima zi de arest pentru bărbatul care și-a ucis nepoata. Avocat: „Riscă închisoare pe viață”
Prima zi de arest pentru bărbatul care și-a ucis nepoata. Avocat: „Riscă închisoare pe viață”
Bărbatul care și-a ucis nepoata în vârstă de opt ani a petrecut prima noapte în arestul preventiv. El va sta după gratii cel puțin 30 de zile, până când se va pronunța o soluție...
Primele declarații ale bărbatului care și-a ucis nepoata de 8 ani. Unchiul fetiței dă vina pe alcool pentru fapta comisă
Primele declarații ale bărbatului care și-a ucis nepoata de 8 ani. Unchiul fetiței dă vina pe alcool pentru fapta comisă
Bărbatul din comuna Albești, Botoșani, care și-a ucis nepoata și-a recunoscut faptele și dă vina pe alcool pentru gestul comis. Unchiul copilei a fost dus la Parchetul de pe lângă...
#politist, #cercetat, #viol, #abuz sexual, #acuzatii viol , #viol