Polițist spaniol judecat pentru că a bătut un român nevinovat: „Vin mereu oameni ciudați la secția de poliție”

Sambata, 24 Februarie 2024, ora 11:27
3380 citiri
Polițist spaniol judecat pentru că a bătut un român nevinovat: „Vin mereu oameni ciudați la secția de poliție”
Un polițist spaniol riscă închisoarea pentru că a bătut un român bolnav psihic FOTO Facebook

O instanță din Madrid judecă procesul în care este acuzat un polițist care a reținut ilegal și a bătut un român. Faptele au avut loc în mai 2022, când cetățeanul român, care suferea de o boală psihică, a intrat din greșeală în secția de poliție crezând că este un spital.

”Regret tot ce am făcut”, a spus polițistul Jorje Asa, în fața judecătorilor din Valladolid. Ca să repare greșeala, polițistul a depus în instanță un transfer bancar de 9000 € cu intenția de a remedia eroarea comisă atunci când a dat un pumn românului și apoi l-a lovit cu picioarele după ce acesta era deja la pământ.

Evenimentele au avut loc în după amiaza zilei de 25 mai 2022. Victima a intrat la Postul de Poliție și a dat peste învinuit la ghișeu. Românul a început să adreseze polițistului întrebări incoerente fără ca polițistul să înțeleagă motivul pentru care românul avea un astfel de comportament.

„Vin mereu oameni ciudați la secția de poliție”

Polițistul a spus sub jurământ în fața instanței că nu știa că românul avea probleme de sănătate, justificând că „vin mereu oameni ciudați la secția de poliție”. El a mai spus că în timpul dialogului fără sens a trebuit să se ocupe și de alte persoane. Spre exemplu, trebuia să îi dea atenție și șoferului de taxi care îl dusese pe român acolo și de la care voia banii pe cursă.

În apărarea sa, polițistul a spus că suferea de COVID-19 și că avea o stare febrilă. Mai mult, era singura persoană care asigura serviciul de pază la intrare. Românul a dispărut apoi în interiorul secției de poliție. Situația era total scăpată de sub control mai ales că în postul de poliție se află și un depozit de explozibili și alte materiale sensibile. ”M-am gândit că aș putea avea probleme” a mai spus polițistul.

A cerut ajutorul unor colegi și la final l-a găsit pe român la etajul al doilea al secției de poliție. Polițistul precizează că a fost lovit de român pe scări, unde nu există camere de supraveghere, dar recunoaște că a mers prea departe lovind victima. Dovezile înregistrate și care îl arată pe polițist în acțiune au fost reproduse în sala de judecată.

În același timp, victima a susținut că avea o criză psihotică a văzut un steag al statului spaniol și a crezut că poate intra să aibă câteva explicații de la un psihiatru. El a mai spus că atacul din secția de poliție l-a determinat să retrăiască amintiri din orfelinat unde a fost bătut și băgat într-un butoi cu apă ca pedeapsă, scrie ziarulromanesc.es, care citează presa spaniolă.

Procurorul a cerut șapte ani și jumătate de închisoare, în schimb apărarea a cerut o pedeapsă minimă și 90 de euro amendă

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un polițist sibian a scăpat cu viață ca prin minune după ce a fost acroșat de un șofer beat
Un polițist sibian a scăpat cu viață ca prin minune după ce a fost acroșat de un șofer beat
Un polițist a fost acroșat, sâmbătă seara, 20 aprilie, de un autoturism condus de către un bărbat căruia agentul îi făcuse semn să oprească întrucât fusese surprins de aparatul radar...
Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Poliţistul de la secţia 4 Ploieşti acuzat de viol de către o femeie de 36 de ani susține că a chemat-o pe aceasta la el acasă şi că au întreţinut relaţii sexuale, dar au fost...
#politist, #romani Spania, #roman batut , #romani Spania