Polițiștii aleargă pentru binefacere. HOPE RUN pentru Ioana, Matei și Andreea

Vineri, 20 Mai 2022, ora 23:39
1957 citiri
Polițiștii aleargă pentru binefacere. HOPE RUN pentru Ioana, Matei și Andreea

Polițiștii se implică și în campanii caritabile. În acest an au organizat un eveniment de alergare caritabilă pentru salvarea a trei vieți.

Cu doar câteva zeci de lei, doritorii se pot înscrie în curse de alergare. Ei vor câștiga sănătate, iar banii vor merge pentru trei cazuri grave.

Cine sunt Ioana, Matei și Andreea

Ioana este polițistă și a fost diagnosticată cu o tumoare în spatele ochiului, foarte aproape de creier, a primit această veste în urma unei banale dureri de cap, după o investigație amănunțită. Singurii medici care au răspuns pozitiv pentru a începe un tratament au fost cei din Italia, unde se află din aprilie până în octombrie. Timp de șase luni, urmează două terapii, protonoterapia și radioterapia. În urmă cu două săptămâni, în urma unui RMN, au apărut și primele vești bune, cum că tumoarea a mai scăzut, iar doctorii speră să îi poată salva ochiul.

Andreea este o fetiță de 7 ani, care a avut un diagnostic la naștere cu probleme la inimă, fiind operată de DSV (defect septal ventricular) și DSA (defect septal atrial) în urmă cu 4 ani, în luna septembrie a anului 2021 a dezvoltat un episod de pericardită și alergii severe care i-au pus viața în pericol. De atunci și până în prezent, Andreea a fost internată de 10 ori, fără a se descoperi cauza. Săptămâna trecută, Andreea a reușit să ajungă în Turcia pentru investigații amănunțite, dar încă se așteaptă interpretarea analizelor.

Matei are 2 ani și 8 luni și este copilul unui polițist de la Brigada Rutieră. Povestea lui a început în momentul în care părinții săi au identificat întârzieri în dezvoltarea sa. El a fost diagnosticat cu tulburări din spectrul autist și a început o terapie comportamentală divizată în cinci categorii și anume: socializare, limbaj, autoservire, comportament cognitiv și comportament motor. Din februarie și până în prezent s-au înregistrat rezultate considerabile: Matei cunoaște părțile corpului, numește culorile, aduce mingea la cerere, cunoaște cifrele de la 1 la 20, numește fructele și animalele și se poate descurca sigur să mănânce și să bea apă.

Din păcate, pentru fiecare dintre ei demersurile de diagnosticare și tratamentul în sine depășesc cu mult bugetul familiei.

HOPE RUN este un eveniment de alergare caritabilă, organizat de Corpul Național al Polițiștilor, ce are ca scop sprijinirea polițiștilor din toată țara care se află în situații dificile, din dorința de a-i ajuta sau a le salva viața. Evenimentul va reuni sportivi, pasionați de alergare și familii care să își petreacă un altfel de weekend, energic și activ împreună. În cadrul evenimentului vor fii activări creative și recreative pentru toți participanții, iar traseul va fi unul inedit cu puncte energice de încurajare.

Cursa 7Km: Start Parc Regele Mihai I – Piața Charles de Gaulle – dreapta Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – dreapta Bd. Kiseleff Piața Presei – retur Beraria H – Arcul de Triumf – Piața Victoriei – retur Bd. Kiseleff – dreapta Bd. Constantin Prezan – stânga Parcul Regele Mihai I – Sosire

Cursa 1.5Km: Start Parc Regele Mihai I – Piața Charles de Gaulle – dreapta Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – retur Bd. Constantin Prezan – stânga Parcul Regele Mihai I – Sosire

"Ne bucurăm că avem ocazia să facem fapte bune împreună, să fim uniți, dar să ne bucurăm și de o zi de duminică împreună! Puteți veni pe 22 mai 2022 în Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle, împreună cu cei mici, familia, prietenii sau colegii pentru a vă bucura de o experiență unică care îmbină viața în uniformă cu activități recreative pentru toți vizitatorii. Înscrierea la una din cursele evenimentului, se poate face pe www.hoperun.ro și taxa de participare va fi donată către cazurile caritabile. ANDREEA, MATEI și IOANA au nevoie de speranță, iar noi putem să le-o dăm!", au transmis organizatorii.

Citeste si:
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...
Sorin Grindeanu, propus să preia interimatul la Ministerul Agriculturii
Sorin Grindeanu, propus să preia interimatul la Ministerul Agriculturii
Premierul Nicolae Ciucă i-a a transmis vineri, 24 iunie, preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii şi...