Doi şoferi, opriţi de către poliţişti după urmăriri în trafic: Una dintre maşini, blocată cu dispozitivul rutier cu ţepi

Luni, 05 Iunie 2023, ora 15:12
2174 citiri
Doi şoferi, opriţi de către poliţişti după urmăriri în trafic: Una dintre maşini, blocată cu dispozitivul rutier cu ţepi
Polițiști în trafic FOTO news.ro

Doi şoferi prinşi comiţând infracţiuni la regimul rutier, pe drumuri din judeţul Suceava, au fost opriţi de către poliţişti după urmăriri în trafic. În unul dintre cazuri, un autovehicul de mare viteză a fost oprit după ce poliţiştii au blocat drumul cu un dispozitiv cu ţepi, special folosit pentru astfel de situaţii. Unul dintre şoferii urmăriţi în trafic era beat, celălalt nu avea permis de conducere.

Conform datelor furnizate luni, 5 iunie, de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Suceava, duminică după amiază, în jurul orei 18:40, poliţiştii Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, au dat semnal de oprire unui autoturism care circula pe drumul judeţean 209 G, din direcţia comunei Brodina către comuna Straja, cu viteza de 79 km/h în localitate.

”S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, moment în care conducătorul auto a încetinit, însă în momentul în care autospeciala de poliţie a ajuns în apropiere, a demarat în trombă.

În aceste condiţii s-a iniţiat acţiunea de urmărire a autoturismului cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase şi totodată, s-a solicitat sprijinul unui alt echipaj de poliţie care se afla de asemenea în cadrul acţiunii, pe raza comunei Straja.

La aproximativ doi kilometri de locul unde i s-a efectuat semnal de oprire, s-a procedat la blocarea de către cel de-al doilea echipaj, efectuând din nou semnal de oprire autoturismului, unul dintre agenţi folosind dispozitivul baraj rutier extensibil cu ţepi (SPIKE)”, transmite Poliţia Suceava.

Şoferul aflat la volan a fost identificat în persoana unui bărbat de 35 de ani, din comuna Straja, în autoturism aflându-se alţi doi pasageri de 23 şi 47 ani, ambii din aceeaşi localitate.

Testul cu aparatul alcooltest a arătat că şoferul era beat, alcoolemia în aerul expirat fiind de 1,05 mg/l. Pe numele şoferului a fost deschis dosar penal. În plus, pentru că a declarat că nu are documentele asupra sa, dar şi pentru celelalte abateri, şoferul a fost amendat contravenţional cu sancţiuni în cuantum total de 1740 lei, fiindu-i suspendat şi permisul de conducere. Un caz similar s-a produs, tot duminică, tot în judeţul Suceava.

Un tânăr în vârstă de 17 ani, fără permis de conducere, nu a oprit la semnalele poliţiştilor pe drumul judeţean 209D, în localitatea Zahareşti. Două echipaje ale Poliţiei au pornit urmărirea autoturismului, iar la un moment dat şoferul a intrat pe un drum pietruit şi, într-un viraj la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat şi s-a oprit în gardul împrejmuitor al unei locuinţe provocând daune materiale.

Tânărul de 17 ani aflat la volan nu are permis de conducere, iar pe numele său a fost deschis dosar penal. Testul de alcoolemie a arătat că el nu se afla sub influenţa alcoolului. Pe numele adolescentului a fost deschis dosar penal.

Lista politicienilor români care au făcut bani din jocuri de noroc. Parlamentar: "Tradițional, la păcănele. Banii au fost reinvestiți și pierduți"
Lista politicienilor români care au făcut bani din jocuri de noroc. Parlamentar: "Tradițional, la păcănele. Banii au fost reinvestiți și pierduți"
Angajați ai unor instituții publice au declarat, periodic, venituri obținute din jocurile de noroc. Printre cei care practică astfel de jocuri se află ministrul Agriculturii, Florin...
Cum poți elimina zgârieturile de pe mașină cu doar câțiva lei. Trucul necunoscut de majoritatea șoferilor
Cum poți elimina zgârieturile de pe mașină cu doar câțiva lei. Trucul necunoscut de majoritatea șoferilor
Există o modalitate foarte economică de a elimina zgârieturile de pe caroseria mașinii fără a fi nevoie să mergem la un atelier de tinichigerie. Apariția zgârieturilor pe caroseria unei...
#politisti, #soferi, #masini, #trafic, #urmarire, #masina blocata , #politie