O fostă țară din sfera de influență a Moscovei îl înfurie pe Putin. Cumpără arme mortale americane ce pot lovi Rusia VIDEO

Vineri, 10 Februarie 2023, ora 00:33
12801 citiri
O fostă țară din sfera de influență a Moscovei îl înfurie pe Putin. Cumpără arme mortale americane ce pot lovi Rusia VIDEO
Polonia cumpără sisteme de rachete HIMARS din SUA FOTO: Insider

Războiul lui Putin declanșat în Ucraina acum aproape un an de zile a schimbat strategia de securitate din întreaga Europă, de teama escaladării conflictului și în alte state. Acum, o țară care a fost în sfera de influență sovietică, Polonia, va cumpăra 18 lansatoare de rachete cu sistem de artilerie HIMARS din Statele Unite, după de Departamentul de Stat de la Washington a aprobat tranzacția.

Polonia va fi cea mai recentă țară de la granița cu Rusia care va achiziționa aceste arme mortale din SUA, lucru care îl va înfuria pe Vladimir Putin. Forțele ucrainene au folosit sistemul HIMARS pentru a devasta pozițiile rusești de pe câmpul de luptă, potrivit Business Insider.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat cererea Poloniei de a cumpăra un sistem avansat de rachete, precum și rachete cu rază mai lungă de acțiune pentru acesta. Țara se numără printre alți câțiva aliați ai SUA de la granița cu Rusia care au căutat să obțină această capacitate.

Putin și-a dat seama că nu poate câștiga în Ucraina: Prima mutare din spatele ușilor închise spre negocieri cu Kievul

Polonia a solicitat să cumpere 18 lansatoare de rachete cu sistem de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) M142 fabricate în SUA și echipamente aferente într-o vânzare estimată la 10 miliarde de dolari, potrivit unei notificări din această săptămână a Agenției de Cooperare pentru Securitate a Apărării. HIMARS s-a dovedit a fi o armă extrem de eficientă pentru Ucraina, care a folosit sistemul pentru a devasta forțele ruse pe câmpul de luptă.

Vânzarea va include, de asemenea, 468 de kituri de module de încărcare pentru lansatoarele HIMARS, 45 de sisteme de rachete tactice ale armatei M57 (ATACMS) - rachete cu rază mai lungă de acțiune pentru HIMARS pe care Ucraina le-a cerut de mult timp - și peste 1.500 de variante diferite de rachete cu lansare multiplă ghidată (GMLRS) și focoase. ATACMS sunt rachete sol-suprafață care au o rază de acțiune de peste 300 de kilometri, în timp ce XM403 GMLRS, una dintre variantele incluse, sunt muniții cu rază extinsă.

„Această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă și obiectivele de securitate națională ale Statelor Unite prin îmbunătățirea securității unui aliat NATO care este o forță pentru stabilitatea politică și progresul economic în Europa”, se arată în avizul DSCA.

Liderul unei țări NATO face un joc dublu, fiind prieten cu Putin: Biden și alianța gata să explodeze împotriva lui

Polonia va putea folosi acest armament avansat pentru a-și moderniza forțele, pentru a-și consolida apărarea țării și pentru a descuraja amenințările regionale, a declarat Agenția de Cooperare pentru Securitate pentru Apărare.

Odată cu această vânzare, Polonia va deveni cea mai recentă țară din estul Europei care se învecinează cu Rusia, care își asigură celebrul sistem HIMARS. Departamentul de Stat a aprobat anul trecut vânzarea HIMARS către Estonia, care se învecinează cu Rusia continentală.

Lituania – care, împreună cu Polonia, se învecinează cu micuța enclavă militarizată rusă Kaliningrad – și-a asigurat și ea un acord cu guvernul SUA. Și Letonia, care este și vecină cu Rusia, a solicitat anterior să cumpere arma. Lituania și Estonia au solicitat atât ATACMS, cât și rachete GMLRS cu rază extinsă.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
#Polonia rachete SUA, #sisteme himars, #rachete americane, #SUA Polonia scut, #sisteme rachete, #Putin razboi , #Razboi Ucraina