Polonia construiește o barieră din sârmă ghimpată la frontiera cu Belarus pentru a opri migranții trimiși de regimul Lukașenko

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 12:10
1930 citiri
Polonia construiește o barieră din sârmă ghimpată la frontiera cu Belarus pentru a opri migranții trimiși de regimul Lukașenko
Barieră - fizică şi electronică - la frontiera poloneză cu Belarusul FOTO Captură Tweeter

Ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak anunţă construirea unei bariere de-a lungul frontierei poloneze cu enclava rusă Kaliningrad, pentru a opri trecerea ilegală a unor migranţi, de orchestrarea căreia Varşovia acuză Moscova.

Polonia a construit deja o barieră - fizică şi electronică - la frontiera poloneză cu Belarusul, un aliat al Rusiei, acuzând regimul lui Aleksandr Lukaşenko de faptul că lasă să treacă această frontieră migranţi care vor să ajungă în Uniunea Europeană (UE), o acuzaţie pe care Minskul o neagă.

În urma lansării unor zboruri care asigură legături între Orientul Mijlociu şi Africa de Nord cu Kaliningradul, ”eu am decis să acţionez în vederea unei creşteri a securităţii la frontiera cu enclava Kaliningrad”, declară presei ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak.

”Începem să construim o barieră provizorie”, anunţă el.

Mariusz Blaszczak precizează că această barieră constă în trei garduri paralele de sârmă ghimpată, cu o înălţime de 2,5 metri, pe o lăţime de trei metri, şi în echipament electronic.

Lucrările de construire încep ”azi (miercuri)” la această frontieră terestră cu o lungime de 210 kilometri, anunţă ministrul polonez al Apărării.

În vederea opririi unei crize a migraţiei - pe care Polonia o consideră un ”război hibrid” rus şi belarus împotriva sa - Varşovia a instituit, în septembrie 2021, o zonă de trei kilometri lăţime şi de peste 400 de kilometri lungime la frontiera cu Belarusul.

#Polonia, #granita polonia belarus, #bariera, #Rusia , #Polonia