”Vacanțe plătite de armată” pentru tineri cu vârste între 18 și 35 de ani. ”Oferta”, făcută de o țară NATO

Duminica, 19 Mai 2024, ora 22:49
5885 citiri
”Vacanțe plătite de armată” pentru tineri cu vârste între 18 și 35 de ani. ”Oferta”, făcută de o țară NATO
Femeile tot mai prezente în armata poloneza/ FOTO: CNN

Polonia a inițiat un nou proiect numit "Vacanțe cu armata". Acest proiect este voluntar și are ca scop dobândirea de noi abilități și introducerea tinerilor în armata poloneză.

Această propunere vine pe fondul declarațiilor repetate ale Varșoviei cu privire la necesitatea unei restructurări urgente și eficiente a strategiei de apărare a UE.

"Aceasta este o investiție în securitatea noastră. Mai puțin de o lună de pregătire se încheie cu un jurământ și o plată de câteva mii de zloți", a declarat ministrul polonez al apărării, comentând oferta pentru tinerii polonezi.

Pe site-ul Ministerului polonez al Apărării se precizează că această ofertă se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Potrivit ministerului, oferta este benefică pentru cei care doresc să găsească o alternativă interesantă la tradiționalele locuri de muncă de vară. Statul va plăti pentru interesul fiecărui participant la proiect după finalizarea formării, în valoare de 6 mii de zloți (1400 de euro).

Ministerul polonez al Apărării dorește să implice absolvenții de școală, studenții și persoanele care caută ceva de făcut în timpul vacanței. Potrivit ministerului, astfel de exerciții pot fi primul pas pentru a se înrola în armată.

Polonia a început implementarea unei aşa-numite „Legi de Apărare a Patriei”, care include şi o pregătire militară de trei luni, la care vor participa zeci de mii de bărbaţi şi femei cu vârsta de până în 55 de ani.

Din februarie şi până la sfârşitul lunii aprilie, în Polonia s-a derulat un program de calificare militară pe care urmează să-l parcurgă aproximativ 250.000 de persoane.

Scopul calificării militare este de a introduce date în dosarele militare şi de a determina capacitatea fizică şi psihică pentru serviciul militar. Acesta se referă la persoanele care sunt supuse obligaţiei de a se prezenta pentru calificarea militară şi la cele care s-au oferit voluntar pentru serviciul militar şi care au peste 18 ani.

Armata a convocat pentru reevaluare aproape un sfert de milion de bărbaţi şi femei în faţa a 390 de comisii militare regionale. Persoanele selectate pentru evaluare au fost în principal medici, paramedici, farmacişti, psihologi, programatori, navigatori aerian şi maritim, informaticieni, interpreţi, şoferi cu permis C şi D şi alte profesii necesare pentru armată în situaţia unui conflict.

În cazul unui conflict militar sau al unui dezastru natural, vor fi chemaţi specialişti din rândul angajaţilor civili de care armata va avea cea mai mare nevoie şi vor completa astfel personalul armatei.

Pregătirea militară poate dura până la 90 de zile şi neprezentarea se pedepseşte cu închisoare sau amendă.

În perioada de participare la exerciţii militare, rezerviştii primesc o soldă de la Armată, care în multe cazuri ar fi un salariu de soldat de aproximativ 25 euro pe zi.

Viktor Orban: NATO intenționează să construiască baze militare în Polonia, Slovacia și România pentru a livra arme Ucrainei. "Se comite o greșeală"
Viktor Orban: NATO intenționează să construiască baze militare în Polonia, Slovacia și România pentru a livra arme Ucrainei. "Se comite o greșeală"
NATO intenționează să înființeze baze militare în Polonia, România și Slovacia, ca parte a unei misiuni de coordonare a livrărilor de arme către Ucraina, a declarat premierul ungar Viktor...
Mircea Geoană, la lansarea cărții sale: „Nu trebuie să fii într-o funcție mare ca să fii un ostaș de nădejde în armata țării”
Mircea Geoană, la lansarea cărții sale: „Nu trebuie să fii într-o funcție mare ca să fii un ostaș de nădejde în armata țării”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a precizat duminică, 16 iunie, la Braşov, cu ocazia lansării cărţii „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la...
#Polonia, #armata, #recrutari, #tineri, #vacante, #pregatire militara , #Polonia
  1. Siguranța online pe timpul vacanței. Sfaturile esențiale pentru călătorii români în concediu
  2. Zeci de soldați din Coreea de Nord au intrat în zona demilitarizată de la granița spre Sud. Mai mulți au fost răniți și uciși
  3. Jandarm, arestat preventiv după ce și-a violat partenera. Bărbatul a fost suspendat din funcție
  4. Două zile de foc pentru bucureșteni. Sunt așteptate temperaturi greu de suportat
  5. Polițist anchetat după ce a lovit cu mâna telefonul unei persoane care încerca să-l filmeze: "Ţi-am zis că nu ai voie" VIDEO
  6. Românii ar putea călători în SUA fără viză până la finalul anului. Ambasador: "Suntem pe ultima sută de metri"
  7. Câți bani a câștigat Babasha de la concertul Coldplay. „Vă jur cu mâna pe inimă!” VIDEO
  8. Ucrainenii au lovit în forță cu drone. Mai multe depozite petroliere sunt în flăcări în regiunea rusă Rostov VIDEO
  9. Mark Rutte mai face un pas spre șefia NATO. Se declară „prudent optimist” după ce a discutat cu principalul opozant al candidaturii sale, Viktor Orban
  10. Pericol de catastrofă, pe fondul războiului din Ucraina. Specialiștii trag semnalul de alarmă cu privire la situația din Marea Neagră