O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 00:12
1743 citiri
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi

În Polonia, temele obligatorii pentru acasă au fost anulate în cazul elevilor din clasele I-III, iar în cazul claselor IV-VIII, sunt facultative, transmite Euronews. Reforma a intrat în vigoare în sistemul de învățământ polonez de la 1 aprilie.

Ideea a apărut în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, când un elev i s-a plâns lui Donald Tusk că nu are suficient timp liber. Așa că atunci când a ajuns premier, Tusk a decis să-i scape pe elevi de grija temelor de acasă.

Obiectivul acestei măsuri este „despovărarea” elevilor mici după ce se întorc de la şcoală, cu scopul de „a evita o oboseală cronică”, denunţată adesea de către părinţi. Corpul profesorilor nu este însă convins de aceste reguli noi şi regretă că nu a fost consultat mai mult, potrivit sursei citate.

„Introducerea modificărilor în domeniul temelor pentru acasă în cursul anului școlar nu va afecta punerea în aplicare a curriculumului de bază de învățământ general de către cadrele didactice. Tema pentru acasă are ca scop extinderea, consolidarea și aprofundarea cunoștințelor dobândite în timpul orelor educaționale din școală. Această modificare poate afecta doar necesitatea înlocuirii evaluării temei, ca formă de verificare a cunoștințelor și aptitudinilor elevului, cu alte forme de verificare a cunoștințelor și aptitudinilor adoptate în evaluarea internă școlară”, a precizat Ministerul Educației de la Varșovia.

Pentru clasele IV-VIII, profesorul poate atribui elevului teme scrise pentru acasă, dar nu este obligatoriu pentru elev și nu i se dă nicio notă.

Quarterly Report - Editia 4

O nouă zi liberă pentru elevi și profesori. De ce și când a fost stabilită
O nouă zi liberă pentru elevi și profesori. De ce și când a fost stabilită
Miercuri, 5 iunie, este Ziua Învățătorului 2024. Cu această ocazie, elevii și profesorii au zi liberă, în premieră la nivel național, după marea grevă a profesorilor. Totul se face...
Cum arată linia defensivă în șapte straturi de la granița dintre NATO și Rusia
Cum arată linia defensivă în șapte straturi de la granița dintre NATO și Rusia
Polonia a dezvăluit un plan menit să o apere de eventuale atacurilor venite din Rusia. Ministerul polonez al Apărării și-a prezentat luni, 28 mai, „Scutul de Est”, o operațiune de...
#Polonia, #educatie, #teme, #elevi, #profesori , #Polonia