Premierul Poloniei la București despre migrația ”creierelor” în Vest: ”Susținem aspiraţiile românilor în legătură cu zona Schengen”

Marti, 28 Martie 2023, ora 14:03
1299 citiri
Premierul Poloniei la București despre migrația ”creierelor” în Vest: ”Susținem aspiraţiile românilor în legătură cu zona Schengen”
premierul Poloniei FOTO / Facebook Mateusz Morawiecki

Polonia susţine aspiraţiile românilor în legătură cu zona Schengen, a declarat, marţi, şeful Guvernului de la Varşovia, Mateusz Morawiecki, la Bucureşti, la începutul întrevederii celor două delegaţii guvernamentale.

"Polonia susţine aspiraţiile românilor în legătură cu zona Schengen, dar ceea ce spun aici va fi nepopular, dar printre prieteni îmi permit să spun - un mare efort, care rezultă din datele statistice şi din România şi din Polonia, este faptul că oameni foarte talentaţi de la noi se duc în Uniunea Europeană şi acest aflux de sânge, putem să spunem, se referă la mii, la sute de mii de oameni pe care i-am pregătit, i-am instruit, am depus eforturi financiare şi ei pleacă. Aceste cheltuieli pe care noi le-am suportat se îndreaptă spre o favoare a pieţelor occidentale alimentate cu acest aflux. Fireşte că noi apreciem faptul că mulţi bani din diferite granturi şi aşa mai departe ajung mai departe în economia polonă şi în cea românească", a spus Mateusz Morawiecki, potrivit traducerii oficiale.

El a afirmat, în acest context, faptul că "elementele de construcţie economică sunt în aşa fel elaborate încât să acţioneze în favoarea celor puternici".

"E vorba de fluxul de capital şi fluxul forţei de muncă şi din domeniul serviciilor. Aşadar, e bine să conştientizăm că ne aflăm într-o situaţie similară, iar cei care sunt mai puternici decât noi, germanii, francezii, italienii, încearcă să câştige. E bine că noi am învăţat să colaborăm şi acest lucru se răsfrânge în favoarea noastră", a adăugat premierul polonez.

#Polonia, #premier, #Bucuresti, #migratie, #Schengen, #Schengen Romania aderare , #Polonia
Comentarii
D
dina_ion
rank 1
UE ue UE nato UE degetalizarea