Invazia descoperită în Antarctica alarmează cercetătorii: Pericolul este peste tot, sub gheață, în aer și apă VIDEO

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 02:00
11343 citiri
Invazia descoperită în Antarctica alarmează cercetătorii: Pericolul este peste tot, sub gheață, în aer și apă VIDEO
Poluarea cu plastic a fost descoperită peste tot în Antarctica FOTO: Oxford University

O echipă de oameni de știință condusă de Universitatea Oxford din Marea Britanie, care a efectuat un studiu important pe continentul alb, publicat în revista Frontiers in Marine Science pe 21 noiembrie 2022, a făcut o descoperire alarmantă. Experții au găsit microplastice peste tot în Antarctica, în aer, în apa de mare, în sedimente și în gheața de lângă Polul Sud.

Specialiștii au prelevat mostre din Antarctica și după efectuarea analizelor de laborator au constatat că poluarea cu plastic este la fel de severă și aici, ca pe toate continentele Pământului, potrivit Daily Mail.

Ei au găsit microplastice în toate probele, dar majoritatea erau în aer. Datele curente ale aerului sugerează că aceste fluxuri către continent vin dinspre America de Sud. De asemenea, au fost detectate particule de microplastic și în sedimente la 530 de metri sub mare.

S-a demontat mitul că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi: S-a descoperit care este cantitatea necesară

Acestea au luat forma de poliesteri fibroși, care provin din textile realizate din materiale sintetice precum poliesterul și acrilul. Coautorul studiului, profesorul Lucy Woodall a spus: „Descoperirea noastră de microplastice în mostrele de sedimente de pe fundul mării a dezvăluit dovezi ale unei ”chiuvete” de plastic în adâncurile apelor antarctice.

Încă o dată am văzut că poluarea cu plastic este transportată pe distanțe mari de vânt, gheață și curenții marini. Rezultatele cercetării noastre demonstrează în mod colectiv importanța vitală a reducerii poluării cu plastic la nivel global”.

Poluarea cu microplastice a ținut prima pagină a ziarelor în ultimii ani, deoarece devin din ce în ce mai răspândite în mediul nostru, afectând biodiversitatea de pe glob, dar și sănătatea oamenilor.

Descoperire neobișnuită la 2 kilometri adâncime sub Antarctica: Corpuri extraterestre găsite ascunse în gheață VIDEO

Microplasticele au fost detectate în corpurile animalelor de pe uscat și pe mare, în fructe și legume, în fructe de mare și apă potabilă. Fragmentele minuscule au ajuns în mod îngrijorător în corpul uman, oamenii de știință raportându-le în plămâni, sânge și fecale.

Experții sunt îngrijorați cu privire la consecințele lor asupra sănătății oamenilor, deoarece acestea au fost legate de alergii și boli inflamatorii intestinale. Se găsesc în locuri din ce în ce mai îndepărtate, cum ar fi marea adâncă și aerul de munte, precum și în cele mai apropiate locuri de lângă casă.

Cantități mari de microplastice pot fi găsite acum în apă, pe fundul mării, pe plajele îndepărtate, în râuri și chiar în gheața și zăpada din regiunea polară.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#poluare Antarctica, #Antarctica, #Antarctica incalzire globala, #poluare globala deseuri, #plastic oceane, #plastic poluare ocean , #descoperire