Pompierul care face taximetrie în timpul liber pentru a putea plăti meditațiile copiilor: "Mă costă 3.000 de lei pe lună. De unde să luăm banii ăștia?"

Sambata, 25 Februarie 2023, ora 14:35
12831 citiri
Pompierul care face taximetrie în timpul liber pentru a putea plăti meditațiile copiilor: "Mă costă 3.000 de lei pe lună. De unde să luăm banii ăștia?"
Pompierul lucrează ca șofer de taxi FOTO Pixabay

Una dintre problemele sistemului românesc de învățământ este cea a meditațiilor. Părinții trebuie să investească lunar sume importante de bani, mai ales când copiii se pregîtesc pentru examene. Nu toate familiile își permit astfel de cheltuieli.

Este cazul unui pompier care face taximetrie în timpul liber, după cum a relatat senatorul USR Ștefan Pălărie, într-o postare pe Facebook.

"În dimineața asta, la întoarcerea de la Cluj iau un Bolt. O Dacia Logan cu număr de Argeș. Șoferul e un tip atletic, tuns scurt ca de armată, energic, rostește hotărât fiecare frază. Îmi place din prima secundă.

Din vorbă în vorbă începe să îmi povestească despre Turcia și cutremure. Îmi spune că ce văzut acolo cu colegii lui nu poate fi șters vreodată de pe retină.

- Sunteți pompier? îl întreb.

- Da! De unde știți? mă întreabă.

- E neimportant. Ce v-a șocat cel mai tare?

- Să văd clădiri transformate în praf. Pur și simplu în praf. Să te străduiești să scoți oamenii vii de sub ruine contra cronometru. Cea mai groaznică experiență a fost să tăiem membrele celor care muriseră și erau prinși deasupra supraviețuitorilor, ca să putem ajunge mai repede să îi scoatem pe cei de dedesubt. Tăiam prin carnea oamenilor morți, așa înaintam mai repede decât prin piatră. Unii muriseră îmbrățișați. Nu pot pune în cuvinte experiența...

Tăcem amândoi o perioadă cu ochii pe geam. Încerc să schimb subiectul..."

"Cum v-ati făcut șofer de Bolt?"

"- Sunteți pompier... păi și cum v-ati făcut șofer de Bolt?

- Pentru bani. Am doi copii acasă. Avem nevoie de bani pentru meditații. Plătim ceea ce ei nu învață la școală. E o rușine, dar nu avem ce face ca părinți. Făra șofat în timpul liber nu ne descurcăm.

- Căt va costă pe lună meditațiile? întreb.

- Cu tot cu baletul celei mari, mă costă 3.000 de lei pe lună. De unde să luăm banii ăștia???

....

Ajung acasă și mă întreb câte familii își permit meditațiile copiilor. Mai ales în perioada asta în care totul s-a scumpit. Mă mai întreb și câte soluții la problema asta națională vor fi prezentate luni odată cu noile legi ale educației. Îmi e tare teamă că nu vom vedea nici o soluție.

Probabil vom primi același răspuns cinic ..... primit și în trecut de la Marele Profesor al Țării ...

Cine NU are noroc de suficienți bani cât să plătească educația "gratuită" a copiilor .... Ghinion!...".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#pompier, #sofer taxi, #castiguri, #plata, #meditatii, #copii , #stiri sociale