Lider PNL, pe linia AUR: Sper din suflet că trecerea cuvântului GEN în loc de SEX pe noile buletine e doar o gravă eroare

Miercuri, 04 August 2021, ora 16:45
2598 citiri
Lider PNL, pe linia AUR: Sper din suflet că trecerea cuvântului GEN în loc de SEX pe noile buletine e doar o gravă eroare
Președintele PNL Sector 4 Pavel Popescu FOTO Facebook / Pavel Popescu

Președintele PNL Sector 4 Pavel Popescu s-a arătat nemulțumit miercuri, 4 august, de faptul că pe noile cărți de identitate electronice termenul „sex” a fost înlocuit cu „gen”. Critici asemănătoare au adus și conducerea partidului AUR.

„Eu cred și sper din suflet că trecerea cuvântului «GEN» în loc de «SEX» pe specimenul de CI făcut public e doar o gravă eroare din partea autorităților. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris Popescu, într-un postare pe Facebook.

Aproape aceleași critici le-au adus și reprezentanții partidului AUR, care susțin că obiectivul modificării cărților de identitate este de a „reeduca populația”.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine: De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine? Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, a transmis marți AUR, printr-un comunicat.

#pavel popescu, #carti de identitate, #PNL, #aur , #Stiri Popescu