Popularitatea lui Putin, în creștere de la o săptămână la alta, potrivit unui sondaj al unui institut de stat din Rusia

Vineri, 18 Martie 2022, ora 23:51
6502 citiri
Popularitatea lui Putin, în creștere de la o săptămână la alta, potrivit unui sondaj al unui institut de stat din Rusia
Vladimir Putin FOTO captură YouTube

Preşedintele rus Vladimir Putin este creditat cu 77,2% opinii favorabile, arată un sondaj realizat de Institutul VTsIOM în perioada 7-13 martie.

Liderul de la Kremlin era creditat în urmă cu o săptămână cu 74,6% opinii favorabile, o creştere de 2,6 puncte procentuale.

Potrivit acestu sondaj, 79,6% dintre persoanele interogate declară că au încredere în liderul de la Kremlin.

Institutul VTsIOM este un institut de sondare a opiniei publice deţinut de către stat.

Vladimir Putin a lansat la 24 februarie o invazie a Ucrainei, unde poartă un război sângeros.

Pe frontul din sudul Ucrainei, Putin urmăreşte probabil să preia controlul malului Mării Azov, dar şi al malului Mării Negre, în vest şi să înainteze către nord.

Pe acest front au înaintat cel mai mult trupele ruse. Ele au înaintat către nord-est şi deţin controlul, de miercuri, asupra oraşului Herson, la vărsarea Niprului, o miză strategică, deoarece fluviul alimentează cu apă Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Armata rusă a trecut acest mare fluviu ucrainean şi a încercuit aproape complet oraşul portuar Mîkolaiv, unde au avut loc lupte aprige.

Aceste trupe s-au apropiat de Odesa, al treilea cel mai important oraş ucrainean, situat la 100 de kilometri de Mîkolaiv, un port important la Marea Neagră, în largul căruia există temeri că ar putea avea loc o debarcare.

Primarul din Odesa se teme de o bombardare a acestei staţiuni balneare.

În cazul în care ucrainenii pierd Odesa, un oraş înfiinţat în 1794 de către împărăteasa rusă Caterina a II-a, Ucraina va rămâne fără vreun acces la mare.

Pe teren, armata rusă şi aliaţii săi separatişti proruşi luptă în centrul oraşului Mariupol, un port ucrainean strategic, asediat, situat în sud-estul Ucrainei, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării.

”La Mariupol, unităţile «republicii populare doneţk», cu susţinerea Forţelor armate ruse, strâng laţul încercuirii şi luptă împotriva naţionaliştilor în centrul oraşului”, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Aproximativ 30.000 de civili au fost evacuaţi de la Mariupol.

Forţe ruse şi separatişti ucraineni proruşi de la Lugansk deţin, a anunţat el, 90% din teritoriul regiunii ucrainene cu acelaşi nume.

Cu puţin înainte ca Putin să lanseze invazia Ucrainei, la 24 februarie, Moscova a recunoscut independenţa tertoriilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk.

”Rachete” ruseşti au distrus vineri o uzină din cartierul aeroportului de la Liov, un oraş mare, situat în apropiere de frontiera cu Polonia, fără să facă victime, a anunţat primatul Liovului, Andrii Sadovî.

”Mai multe rachete au lovit uzina de reparaţii de avioane. Clădirea a fost distrusă de tiruri. Funcţionarea uzinei a fost suspendată anterior, aşadar nu există victime, pentru moment”, a anunţat el într-o postare pe Facebook.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat într-un comunicat că, potrivit unor informaţii preliminare, această zonă a fost atinsă de patru rachete de croazieră ruseşti, lansate de la Marea Neagră, de la o distanţă de câteva sute de kilometri.

Alte două rachete ruseşti au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană înante să-şi atingă ţinta, potrivit Forţelor aeriene ucrainene.

Primarul din Liov a anunţat că salvatori acţionau la locul atacului.

El a dat asigurări vineri dimineaţa că aceste tiruri nu au atins în mod direct aeroportul.

Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#popularitate, #Vladimir Putin, #crestere, #sondaj , #stiri Vladimir Putin