Țara care a depășit China la numărul de locuitori. Numai anul trecut s-au născut 22 de milioane de copii

Miercuri, 19 Aprilie 2023, ora 14:56
3565 citiri
Țara care a depășit China la numărul de locuitori. Numai anul trecut s-au născut 22 de milioane de copii
India a depășit China ca număr de locuitori FOTO Pixabay

China, cu o populație de peste 1,4 miliarde de locuitori, pierde supremația în fața unei alte țări.

Este vorba despre India, a cărei populație a depășit-o pe cea a Chinei.

Astfel, potrivit datelor comunicate de ONU și citate de Bloomberg, India a ajuns la 1,4286 miliarde de locuitori, după ce anul trecut s-au născut aproximativ 23 de milioane de copii. China care are 1,4257 miliarde de persoane. Totuși, datele arată că cifrele Chinei nu includ Hong Kong și Macao.

Populația în creștere va impune presiuni asupra guvernului premierului indian Narendra Modi de a crea locuri de muncă pentru milioanele de oameni care intră pe piața muncii, în condițiile în care populația pleacă din zonele agricole, scrie Digi24.ro.

India devine cea mai numeroasă naţiune din lume, una tânără, întrucât jumătate din populație are sub 30 de ani, iar acest lucru înseamnă putere, mai ales când cea mai preţioasă resursă economică este omul. Țara se pregătește să devină economia majoră cu cea mai rapidă creștere din lume în următorii ani.

A treia economie ca mărime a Asiei și a cincea a lumii susține acum aproape o cincime din populația globală. Populația Indiei e de așteptat să crească în continuare și să atingă 1,668 miliarde până în 2050, an când se estimează că populația Chinei se va reduce la aproximativ 1,317 miliarde.

În octombrie 2022, Apple a anunţat că va produce telefoanele iPhone 14 în India, ceea ce a fost interpretat ca un semnal clar că gigantul american de tehnologie se îndepărtează cu producţia de China şi îşi transferă operaţiunile în ţara vecină. Apple asamblează telefoane în India din 2017, dar până acum a fost vorba doar de modele mai vechi. iPhone 14 este cel mai nou model. O astfel de mutare ar putea da un impuls masiv pieţei indiene de smartphone-uri, deja a doua ca mărime din lume după cea chineză, dar arată şi importanţa în creştere a Indiei ca piaţă.

Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Congresul Naţional al Poporului (PNC) a câştigat categoric duminică, 21 aprilie, alegerile parlamentare din Maldive, transmite AFP. PNC, partidul preşedintelui Mohamed Muizzu, este...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#populatie, #China, #India, #economie, #locuitori , #India
Comentarii