BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 17:46
3258 citiri
BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție
Tranzacţia va fi definitivată până la sfârşitul lunii iulie 2024. Banca va rămâne operaţională și după preluarea de către noul acţionar. FOTO / Pexels.com

Banca Națională a României a aprobat achiziționarea, în mod direct, de către omul de afaceri Dan Ostahie (90,10%) și societatea Real Estate SRL (9,89%), a unei participaţii de 100% din capitalul social și din drepturile de vot în cadrul Porsche Bank România, transmite Altex, într-un comunicat.

Potrivit acordului dintre Porsche Bank AG și Dan Ostahie, vânzătorul se angajează să transfere dreptul de proprietate asupra acțiunilor băncii, iar cumpărătorul se angajează să preia activitatea pe baza bilanțului la data efectuării tranzacției, relatează Libertatea.

„Acordul nu prevede transferul mărcii «Porsche Bank» sau a dreptului de utilizare a acesteia. Noua denumire comercială a băncii va fi «Credex Bank»”, se mai arată în comunicat. Tranzacţia va fi definitivată până la sfârşitul lunii iulie 2024. Banca va rămâne operaţională și după preluarea de către noul acţionar.

Omul de afaceri Dan Ostahie este al 15-lea cel mai bogat român, cu o avere estimată de revista Forbes România la 1,8 miliarde de lei, echivalentul a 360 de milioane de euro.

Ostahie deține trei linii de afaceri: retailerul de electronice Altex, dezvoltatorul imobiliar Cometex și instituția financiară nebancară Credex, conform sursei citate. În 2023, Altex a raportat afaceri de 7 miliarde de lei și un profit de 145,8 milioane de lei, conform datelor raportate Ministerului Finanțelor. La finalul anului trecut, societatea avea 3.717 angajați.

Descoperire revoluționară: o posibilă peșteră pe lună ar putea fi folosită drept bază umană de cercetare
Descoperire revoluționară: o posibilă peșteră pe lună ar putea fi folosită drept bază umană de cercetare
O echipă de cercetători susține că a descoperit o peșteră pe Lună, bazându-se pe imagini radar ale suprafeței lunare, pe care o consideră un potențial loc pentru stabilirea unei...
Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
La nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% şi nici pentru creşterea TVA din 2025, susține Marcel Boloş. "La...
#Porsche Bank, #fuziuni banci, #achizitii companii, #fuziuni achizitii Europa, #Altex , #achizitii
  1. Descoperire revoluționară: o posibilă peșteră pe lună ar putea fi folosită drept bază umană de cercetare
  2. Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
  3. Cât mai poate rezista sistemul energetic din România pe fondul caniculei extreme. Efectele devastatoare pe care le-ar putea avea o pană generalizată de curent
  4. TikTok se confruntă din nou cu probleme legate de adolescenți. Ce au observat autoritățile
  5. Motivul pentru care Elon Musk protestează și mută sediile SpaceX și X din California în Texas
  6. Funcția de pe WhatsApp care îmbunătățește comunicarea cu persoanele dragi
  7. 5 sfaturi utile ca să reușești să îți crești mica afacere
  8. România a cedat rușinosul loc 1 la rata inflației în UE. Cine ne-a depășit după cinci luni
  9. Google și Microsoft consumă mai multă energie electrică decât unele țări
  10. De la idee, la leadership regional – Klarwin aniversează 20 de ani de impact pozitiv cu o imagine 360 grade asupra tehnologiilor din portofoliu