Porsche a lansat cel mai ieftin Panamera

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 20:16
2144 citiri
Porsche a lansat cel mai ieftin Panamera

Cei care isi doreau un Porsche Panamera ceva mai accesibil ca pret se pot baza din vara acestui an pe versiunea V6 a modelului german. Aceasta va costa 76.000 de euro.

Asa cum Automarket a anuntat inca din luna februarie, Porsche a prezentat astazi, in prima zi de presa a Salonului Auto de la Beijing, cea mai noua si mai ieftina versiune a lui Panamera. Noul Panamera V6 va fi disponibil in doua versiuni (Panamera si Panamera 4 - ultima cu tractiune integrala), motorul de 3.6 litri sub capota urmand sa dezvolte 300 de cai putere si 400 Nm prin cutia automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj PDK.

Ambele versiuni de tractiune dispun, optional, de suspensii pneumatice. Diferenta este facuta de cele 30 de kilograme in minus ale versiunilor V6 in comparatie cu cele V8, modificarea aducand masa proprie a modelului german la 1770 de kilograme. Noua versiune va oferi un consum de carburant redus: 7.7 litri/100 km in medie pentru cei care aleg doar tractiunea spate si 8.0 litri/100 km pentru cei care vor 4x4. Emisiile de CO2 se reduc si ele, incadrandu-se intre 218 si 225 g/km.

In urma lansarii celor doua noi versiuni, gama Panamera a ajuns astfel la cinci variante diferite: Panamera (V6 RWD), Panamera S (V8 RWD), Panamera 4 (V6 AWD), Panamera 4S (V8 AWD) si Panamera Turbo.

Porsche a anuntat pana acum doar preturile pentru SUA ale noilor sale versiuni, acestea plecand de la echivalentul a 55.000 de euro pentru versiunea Panamera (tractiune spate) si de la echivalentul a 59.000 de euro pentru versiunea Panamera 4 (tractiune integrala). Modelul va intra pe piata americana in luna iunie, Europa bucurandu-se de cel mai ieftin Panamera in acelasi timp cu clientii din SUA.

UPDATE: Porsche a anuntat preturile noilor versiuni Panamera pentru piata din Germania. Aici, Panamera V6 va costa 75.899 de euro, in timp ce Panamera 4 va avea un pret de pornire de 84.110 euro.

Continuarea pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Porsche Panamera ieftin, #modele noi Porsche , #modele