Record de vanzari pentru Porsche, in 2012

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 23:45
1828 citiri
Record de vanzari pentru Porsche, in 2012
Foto: porschebahn.wordpress.com

Producatorul german de autoturisme de lux, Porsche, a transmis ca si-a depasit deja recordul anual de masini vandute, inainte de finalul anului 2012.

Porsche a vandut 128.978 de masini in toata lumea, in primele 11 luni ale anului, depasind astfel recordul de 118.868 de unitati din 2011, transmite BBC.

Directorul de marketing si vanzari al Porsche, Bernhard Maier, a spus ca luna trecuta compania a inregistrat vanzari cu pana la 39 la suta mai mari decat in luna noiembrie a anului 2011. Cea mai mare crestere a cererilor pentru aceasta perioada a fost din SUA si din China - cu 70 la suta mai mult.

In schimb, in Europa cererea pentru masinile Porsche a scazut cu 7,1 la suta, in 2012, unele piete din sud-estul Europei vazand vanzarile scazute chiar si cu circa 20 la suta.

In anul 2012, producatorii auto de lux - precum Porsche si BMW - dar si cei ieftini, precum Hyundai, au avut vanzari bune.

In schimb, jucatorii pietei de mijloc - Ford sau Opel - au o perioada grea, suferind din cauza scaderii vanzarilor, a profiturilor si a cotelor de piata.

In luna iulie, Volskwagen a semnat o intelegere pentru a plati aproape 4,5 miliarde de euro pe restul de 50,1 la suta din actiunile Porsche pe care nu le detinea inca, dupa ce in 2009 a achizitionat 49,9 la suta.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#record vanzari Porsche 2012, #record masini vandute Porsche, #piata auto masini Porsche , #modele