Porsche Romania a vandut in 2008 cu 8% mai putin

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 11:53
1094 citiri
Porsche Romania a vandut in 2008 cu 8% mai putin

Anul trecut vanzarile Porsche Romania au inregistrat scaderi de 8%, la aproximativ 54.000 de unitati, in comparatie cu anul 2007 cand grupul a vandut 58.790 de unitati.

Declinul a fost determinat in mare parte de cererea in continua scadere pentru marca Skoda, informeaza Business Standard.

"Marca Skoda a fost lovita cel mai tare pentru ca se adreseaza, in special, clientilor privati, persoane fizice care au preferat sa astepte in conditiile crizei economice si a incertitudinilor legate de taxa auto", a declarat Alin Tapalaga, directorul general al Porsche Inter Auto.

Acesta a mai adaugat ca in urmatoarele luni piata auto are sanse de a se revigora imediat ce creditarea catre populatie va fi reluata.

"Nu cred ca potentialii clienti vor astepta foarte mult dupa reluarea creditarii, in ciuda crizei economice, pentru ca nevoia de mobilitate este inca mare", a completat Tapalaga.

Compania isi va continua planul de investitii pentru 2009 si nu va renunta la construirea showroom-ului dedicat marcilor Bentley, Audi si Lamborghini.

#Porsche Romania, #scadere vanzari porsche, #volkswagen vanzari romania, #scadere cerere autoturisme, #declin piata auto , #Romania