Detalii noi despre viitorul super hibrid de serie Porsche

Sambata, 14 August 2010, ora 13:48
869 citiri
Detalii noi despre viitorul super hibrid de serie Porsche

Porsche va aduce weekendul acesta la concursul de eleganta Peeble Beach, desfasurat peste Ocean, conceptul 918 Spyder, apreciat deja de publicul european pentru performantele sale.

Supercarul hibrid dezvoltat de Porsche a primit acordul consiliului de conducere pentru a intra in productie, primele exemplare fiind programate sa soseasca in maxim doi ani.

Odata cu confirmarea versiunii de serie au inceput sa apara si primele informatii legate de solutiile pe care le va gasi Porsche pentru propulsia supercarului.

Surse neoficiale sustin ca sub caroseria viitorului 918 Spyder de serie se va gasi un propulsor mai puternic decat V8-ul de 3.4 litri si 500 de cai putere, asistat de aceleasi motoare electrice, trei la numar.

In aceste conditii, versiunea de serie ar putea acumula sub capota mai mult decat 718 cai putere, bagajul de resurse prezentat pe concept. Pentru a exploata cum se cuvine un asemenea ansamblu motor, Porsche va folosi celebra transmisie cu dubla ambreiere PDK.

Sistemele electronice de control, precum si deja banalele camere care inlocuiesc oglinzile retrovizoare, vor fi proiectate pe un ecran tactil de 7 inch, pozitionat in centrul plansei de bord.

Porsche testeaza deja trenurile de rulare si propulsie pe Nurburgring, avand insa grija ca acestea sa fie bine ascunse sub o caroserie de Boxster si Cayman.

In conditiile in care conceptul accelera de la 0 la 100 de km/h in 3.2 secunde, nu a fost foarte greu pentru germani sa stabileasca un nou record pe circuitul de la Nurburgring: 7 minute si 20 de secunde.

Porsche 918 Spyder va exista intr-un numar redus de exemplare, oficialii din Stuttgart planuind in total 1200 de unitati, fiecare evaluata la aproximativ 500.000 de euro.

Continuarea pe Automarket.ro

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#hibrid Porsche 918 Spyder , #stiri Porsche