Porsche pregateste un model compact low-cost

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 16:52
1103 citiri
Porsche pregateste un model compact low-cost

Pentru a putea sa faca fata crizei, Porsche va dezvolta in viitorul apropiat o compacta supersport. Aceasta va fi cea mai ieftina aparitie din oferta producatorului german.

Unul dintre visele marilor fani Porsche care nu au reusit pana astazi sa stranga bani pentru a-si cumpara un model al constructorului din Stuttgart e pe cale sa devina realitate.

Intr-un interviu acordat publicatiei germane Automobilwoche, un oficial german a confirmat faptul ca sefii Porsche discuta in aceasta perioada despre oportunitatea de a lansa pe piata un model foarte abordabil ca pret care sa devina, asa cum titreaza germanii, "Porsche-ul saracului".

Informatia a fost dezvaluita de catre Wolfgang Duerheimer, directorul biroului de Dezvoltare Porsche, care a anuntat ca dezvoltarea unui model cu un pret sub cel al lui Boxster, care in Romania costa cu putin sub 50.000 de euro. Conform oficialului Porsche, scaderea pretului de vanzare a viitorului model Porsche va avea loc cu ajutor celor de la Volkswagen.

"Vom profita de recent-anuntata intrare Porsche in Grupul Volkswagen pentru a reduce la maximum costurile noului model", a declarat Duerheimer.

Primele informatii arata ca Porsche va scoate pe piata o compacta supersportiva care va fi construita pe platforma pe care Grupul Volkswagen dezvolta modelele Golf si Audi A3. Noul model ar urma sa beneficieze de un motor de circa 350 de cai putere, acesta urmand sa fie preluat de pe recent lansatul Audi TT-RS.

Informatiile dezvaluite de directorul de Dezvoltare Porsche vin dupa ce, acum cateva zile, presedintele Porsche confirma faptul ca producatorul german va fi nevoit sa dezvolte o gama mai larga de modele pentru a face fata crizei si pentru a creste productia la 150.000 de unitati anual, in conditiile in care Porsche a produs pe tot parcursul anului 2008 jumatate din aceasta suma.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Porsche model compact, #Porsche low cost , #stiri Porsche