Trei angajati ai Porsche, acuzati de frauda de peste 10 miliarde de euro

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 10:34
2476 citiri
Trei angajati ai Porsche, acuzati de frauda de peste 10 miliarde de euro
Foto: dw.de

Trei angajati ai Porsche sunt acuzati de o frauda uriasa, dupa ce au refinantat un imprumut de peste 10 miliarde de euro, in 2009.

Printre cei trei angajati ai companiei germane se numara si Holger Haerter, fostul director financiar al grupului auto.

Toti sunt acuzati ca au minimalizat nevoile de lichiditati ale Porsche cu aproximativ 1,4 miliarde de euro, in cazul in care toate optiunile de cumparare pe care compania le-a avut in cadrul actiunilor Volkswagen ar fi fost exercitate, relateaza Bloomberg.

In plus, cei trei angajati sunt acuzati ca au ascuns informatii referitoare la optiunile de vanzare legate de actiunile Volkswagen pe care le-a vandut Porsche.

Avocatul lui Haerter a declarat ca fostul director financiar al companiei se va lupta cu aceste acuzatii.

Totodata, investitorii din Statele Unite si din Germania dau in judecata Porsche, acuzand compania ca-i induce in eroare in legatura cu planurile de a prelua Volkswagen. O fuziune planificata a celor doua companii a fost amanata anul trecut, din cauza incertitudinilor legate de acest litigiu.

Actiunile companiei germane au scazut cu 2,12 euro, adica 4,4%, pana la 45,92 euro, la inchiderea bursei de la Frankfurt, de marti.

Un purtator de cuvant al Porsche a declarat ca acuzatiile reprezinta "pozitia procurorului" si ca "nu exista o hotarare a curtii, iar pana cand nu va exista o hotarare, exista o prezumtie de nevinovatie".

In plus, banca mentinonata de procurori continua sa fie implicata in refinantarea companiei, a mai spus purtatorul de cuvant al Porsche.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Holger Haerter, #Porsche, #frauda Porsche, #angajati Porsche acuzati frauda , #stiri Porsche