Gest impresionant al unor copii din Suceava. Au mers 15 km cu bicicleta să înapoieze portofelul pe care l-au găsit

Sambata, 21 Mai 2022, ora 12:38
4884 citiri
Gest impresionant al unor copii din Suceava. Au mers 15 km cu bicicleta să înapoieze portofelul pe care l-au găsit
Cei doi băieți care au restituit portofelul FOTO Florin Lungu

Doi elevi de clasa a IX-a au mers 15 kilometri cu bicicletele pentru a restitui un portofel proprietarului care îl pierduse.

Cel care a pierdut portofelul a povestit că în dimineața zilei de 17 mai a mers cu câțiva colegi de serviciu să bea o cafea la un restaurant din Marginea, județul Suceava.

Câteva ore mai târziu, când a vrut să meargă la masa de prânz, a descoperit că nu mai are portofelul.

„Am căutat peste tot, nimic! Atunci m-am gândit că probabil l-am pus pe mașină când am plecat de la cafea, am uitat și s-a pierdut. Deja îmi programam să merg după muncă la poliție, să-l declar pierdut și să-mi refac actele. Aveam buletinul, permisul de conducere – sunt șofer profesionist, atestatul profesional și vreo 700 de lei”, a povestit Valentin pentru monitorulsv.ro.

După masă l-a sunat mama lui și i-a spus că acasă la el, la Horodnic de Jos, au venit doi copii și au adus portofelul intact.

„Am împrumutat bani de la un coleg și am plecat imediat spre casă, cu gând că-i găsesc pe copii pe drum și pot să le mulțumesc. N-am dat de ei. Când am ajuns acasă, m-am uitat pe camere și i-am văzut. Am postat pe Facebook o imagine mai îndepărtată cu ei, cu rugămintea ca cine îi cunoaște să mă anunțe. M-a contactat cineva din zonă, Florin Lungu, și mi-a cerut o fotografie mai de aproape. I-am trimis printr-un mesaj privat și m-a ajutat să-i găsesc pe băieți. Ieri (n.r. joi, 19 mai) am fost la ei acasă, în Horodnic de Sus, să le mulțumesc”, a spus Valentin Franiuc.

Cum au găsit cei doi adolescenți portofelul

Marți dimineață, 17 mai, când veneau la școală, cu bicicletele Filip și Eliazar au găsit pe stradă un portofel cu acte și bani, la aproximativ 300 de metri distanţă de restaurantul în care Valentin a fost la cafea.

Din cartea de identitate băieții au aflat domiciliul proprietarului și după ore au plecat cu bicicletele ca să-i restituie ce a pierdut. Acasă era doar fiul lui Valentin, în vârstă de 10 ani, căruia cei doi adolescenți i-au spus că au găsit în Marginea portofelul tatălui său, i l-au restituit și l-au rugat să le împrumute o pompă de bicicletă deoarece li se dezumflaseră cauciucurile. Au umflat roțile și au plecat la casele lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

La ce a renunțat Armenia pentru a facilita pacea cu Azerbaidjanului. „Eveniment istoric îndelung aşteptat” FOTO
La ce a renunțat Armenia pentru a facilita pacea cu Azerbaidjanului. „Eveniment istoric îndelung aşteptat” FOTO
Purtătorul de cuvânt al MAE azer a anunțat vineri, 19 aprilie, pe platforma X, că Armenia a acceptat să restituie Azerbaidjanului 4 sate situate la frontiera lor comună, potrivit Reuters....
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#portofel gasit, #suceava, #adolescenti, #restituire, #drum, #bicicleta , #stiri sociale
Comentarii
Poza Snyder
Snyder
rank 5
Bravo acestot tineri curati si cinstiti !
U
uraganu
rank 1
Foarte finuti, baietii!